Sokak hayvanlarına 'Reflektif Tasma' takıldı

Sokak hayvanlarına 'Reflektif Tasma' takıldı

"Sürücüler evlerine, köpekler yavrularına" sloganıyla "Reflektif Tasma" projesi başlatılarak sokak hayvanlarına reflektif tasma takıldı.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı, Gölpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gölpazarı Trafik Tim Komutanlığınca gece şartlarında sokak köpeklerinden kaynaklı trafik kazalarının engellenmesi ve hayvanların korunması maksadıyla "Sürücüler evlerine, köpekler yavrularına" sloganıyla "Reflektif Tasma" projesi başlatılarak sokak hayvanlarına reflektif tasma takıldı. 

Bu bağlamda jandarmadan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hayvanlar dünyayı birlikte paylaştığımız, doğanın dengesinin korunmasında ve besin zincirinin oluşumunda olmazsa olmaz rolleri bulunan canlılardır. Dilsiz dostlarımız olan hayvanların yaşam haklarını kendi yaşam hakkımızla bir tutmalı, her zaman onları korumalı ve onların bizlere emanet olduğunu bilmeli, hayvanları ve doğayı koruma bilinciyle yaşadığımız çevreyi daha güzel hale getirebileceğimizi unutmamalıyız.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim K.lığı, Gölpazarı İlçe J.K.lığı ve Gölpazarı Trafik Tim K.lığınca gece şartlarında sokak köpeklerinden kaynaklı trafik kazalarının engellenmesi ve hayvanların korunması maksadıyla “Sürücüler Evlerine Köpekler Yavrularına” sloganıyla “Reflektif Tasma” projesi başlatılarak sokak hayvanlarına reflektif tasma takılmıştır. 

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı yaşayan her canlının yaşam hakkına saygı duyulması konusunda her türlü çabayı ve çalışmayı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Bu vesileyle 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Gününü kutlarız." 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 612 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.