SON GÜN 1 ARALIK!

SON GÜN 1 ARALIK!

İçişleri Bakanlığının, insan hatalarından kaynaklanan trafik kazalarını en aza indirmek için yayımladığı genelgeyle, ticari araç kullanan sürücülerin, psikoteknik teste girmesi zorunlu hale getirildi.

1 Aralık'ta başlayacak düzenleme kapsamında rapor olmadan direksiyon başına geçen araç sahiplerine 885, sürücülere ise 283 lira ceza kesileceği bildirildi.

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selman Aydeniz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ticari araç kullanan sürücülere uyarıda bulundu. Selman Aydeniz, psikoteknik belgesi olmayan sürücülerin bir an önce belgelerini almalarını isterken, şunları kaydetti:

“1 Aralık'tan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik teste girip rapor alması mecburi hale getirildi. Son zamanlarda artan trafik kazalarının önüne geçmek için genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı, 1 Aralık itibariyle psikoteknik test raporu olmayan araç sahiplerine 885 lira, sürücülere ise 283 lira cezai işlem uygulayacak. Riskli sürücüleri trafikten çekmek için uygulanan psikoteknik test, psikologlar eşliğinde gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 1,5 saat süren testte sürücüler, dikkat, koordinasyon, görsel algı ve hız mesafe tahmini gibi 12 testten geçiriliyor. Sürücülerin, refleks, algı ve karar verme gibi kabiliyetlerinin de ölçüldüğü testte, her birey yaşına ve eğitim durumuna göre değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.