Son gün 1 Temmuz

Son gün 1 Temmuz

Çevre ve Şehircilik Bilecik İl Müdürü Mustafa Budak, 'Motor Yağı Değişimi İzin Belgesi' için son günün 1 Temmuz olduğunu hatırlattı.

Çevre ve Şehircilik Bilecik İl Müdürü Mustafa Budak, 'Motor Yağı Değişimi İzin Belgesi' için son günün 1 Temmuz olduğunu hatırlattı. Mustafa Budak, motor değişimi yapan işletmelerin il müdürlüğünden izin belgesi alması ve Bakanlığın çevrimiçi programlarına kayıt olması gerektiğini ifade etti. 

İl Müdürü Budak, yaptığı yazılı açıklamada, belge alması gereken ve EÇBS kaydı olmayan tesislerin öncelikle EÇBS’ye kayıt olması, “Atık Yönetimi Uygulaması”nı açması, akabinde süresi içerisinde “MoYDeN Belgesi”ni almak üzere yazılı olarak İl Müdürlüğüne başvuru yapması gerektiğini kaydetti. İzin belgesinin il müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak verildiği belirten Müdür Budak, şöyle devam etti:

“Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi alarak faaliyete geçen işletmelerin Atık Yönetimi Yönetmeliği’nin Atık üreticisinin ve atık sahibinin yükümlülükleri başlığı altında 9’uncu Maddede düzenlenen hükümler doğrultusunda bir önceki yılda açığa çıkan atık motor yağların EÇBS Atık Yönetimi Uygulaması üzerinden her yıl Ocak ayında başlamak üzere en geç Mart ayı sonuna beyanının yapılması gerekmektedir.

Beyanını yapmayan ya da Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi almayan işletme, kamu kurum/kuruluşlara 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince idari işlem uygulanacaktır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.