SOSYAL DONATI ALANI AÇILDI

SOSYAL DONATI ALANI AÇILDI

Bilecik Belediyesi tarafından Şeyh Edebali Türbesi'ne yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar ile bayanların ihtiyaçlarını daha rahat karşılamaları için yapılan Şeyh Edebali Türbesi Sosyal Donatı Alanı'nın açılışı yapıldı. 

Cuma namazı sonrası yapılan açılışa Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım, Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Şeker ve camii cemaati katıldı.

sosyal-donati-alani-acildi2.jpg 

Açılış töreni; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı törenin açış konuşmasını gerçekleştirdi. Yağcı konuşmasında 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde çok arzu ettiği bir projeyi hayata geçirmekten mutlu olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: 'İnşaat büyüklüğü ve maliyeti anlamında belediyemizin yapmış olduğu işler sıralamasında çok küçük olan ama 14 yıllık belediye başkanlığı süreci içerisinde çok arzu ettiğimiz fakat bu zamana kadar gerçekleştiremediğimiz yapacağı işler anlamında büyük önem arz eden bir tesisin açılışı için burada toplanmış bulunmaktayız. " dedi. 

sosyal-donati-alani-acildi3.jpg

'YILLIK 700 BİN ZİYARETÇİ'

Bilecik'in her geçen gün gelişip değiştiğini ifade eden Yağcı, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ile birlikte Şeyh Edebali Türbesi'nin yıllık 700 binlere ulaşan bir ziyaretçiyi ağırladığına dikkat çekerek, açılışı yapılan projenin bu bakımdan çok önemli olduğunu ifade etti. Yağcı şöyle konuştu: 'Bilecik her geçen gün gelişip değişiyor. Her geçen gün dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz artıyor. Şehrimizin en önemli ziyaret mekanlarının başında Şeyh Edebali Türbesi olan bu mekan geliyor. Buraya gelen ziyaretçilerimiz arasında engellirimiz oluyor, yaşlılarımız oluyor. Bir çok sosyal ihtiyaçları oluyor. Bu zamana kadar onların maalesef onların bu ihtiyaçlarını abdest alma ihtiyaçlarını lavabo ihtiyaçlarını karşılayamadık. Çünkü Kültür Tabiat Varlıkları kurulunda buna ilişkin bir düzenleme çıkaramamıştık. Ama bu süreç içerisinde özellikle Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ile birlikte ziyaretçi sayılarımızda büyük artış oldu. Yıllık 700 binlere ulaşan ziyaretçi sayımız oldu. Günlük 2-3 bin ziyaretçi geliyor. Bu ihtiyaçların da  doğduğu çerçevede buralarda bu tip tesislerin yapılması elzem bir hal aldı. Sağolsun Kültür Turizm Bakanlığı döneminde Nabi Avcı beyin, bakanımız, abimizin de büyük katkılarıyla burada bu tesisin yapılması noktasında gerekli düzenlemeler yapıldı. Milletvekilimizin büyük destekleriyle bunları gerçekleştirdik. Özellikle hanım kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidereceğimizi düşünüyorum. Geldiklerin de örtülerini rahatça çıkarabilecekleri, abdest alabilecekleri, çocuklarını emzirecekleri, çocuklarının altlarını rahatça değiştirecekleri güzel mekanlar yoktu. İnşallah bu tesislerle birlikte, güzel bir çevre düzenlemesiyle birlikte gelen misafirlerimizin tüm hemşehrilerimizin hizmetine açıyoruz. Bu anlamda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.' dedi. 

Yağcı ayrıca türbeye çıkış noktasında da asansör projesinin hazırlandığını kaydederek şunlara değindi: 'Türbeye çıkış noktasında da güzel bir asansör projesi hazırlandı. Bunu da sayın valimizin önderliğinde kuruldan geçirerek, ihalesini yaparak inşallah türbe ziyaretleri noktasında özellikle engelli ve yaşlılarımızın hizmetine sunacağız. Burası hepimizin ortak değeri. ' dedi. 

sosyal-donati-alani-acildi4.jpg

'TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYINCAYA KADAR DEVAM EDECEK'

Başkan Yağcı'nın konuşmasının ardından  Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir'de kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştirdi. Milletvekili Eldemir, Afrin operasyonuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında 'Terörün kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemiz devam edecek' dedi.

Eldemir şöyle konuştu: 'Bugün aynı Çanakkale'de nasıl mücadele ettiysek, sınır boylarımızdan ötede, bu ülkenin bekası için, milletimizin huzuru için, bayrağımızın inmemesi, ezanların dinmemesi, vatanımızın bölünmemesi, devletimizin düşmemesi için kahraman güvenlik güçlerimiz Afrin'de operasyon gerçekleştiriyor. Hiç bir kutsalı olmayan, Kur'an-ı Kerim'in içine dahi bomba tuzaklayan bu milletin bekasına karşı bu milletin huzuruna karşı, bölücü terör örgütü PKK, onun uzantısı PYD, YPG, DAEŞ bunlara karşı bir mücadele sürdürüyor. Hiç bir kutsalları yok. Ama milletimiz şunu bilsin ve terör örgütleri de bundan titresin. Hep birlikte bir olduğumuz müddetçe, beraber olduğumuz müddetçe bu terörün kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu topraklar için şehit olmuş ecdadımızı rahmetle anıyorum. Bütün şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.' dedi. 

'VATANDAŞLARIMIZ ZİYARETLERİNİ DAHA RAHAT YAPACAK'

Eldemir, konuşmasının devamında ise açılışı yapılan projenin yapacağı hizmet bakımından büyük bir boşluğu dolduracağını kaydederek şunları söyledi: 'Bugün burada Osmanlı Devleti'nin manevi kurucusu, Şeyh Edebali'nin manevi huzurunda onun gölgesinde belki proje olarak küçükte olsa önemi ve yapacağı hizmetle büyük bir boşluğu dolduracak bir alanın açılışını yapıyoruz.  Küllerinden arınan, artık alttaki korun yavaş yavaş ortaya çıktığı bu dönemde, milletimiz tekrar tarih şuuruyla, ecdadının kendisine bıraktığı ruhla, geçmişini daha iyi tanımanın önemini keşfetti. Bir taraftan tarihimize ışık tutan büyüklerimizi misafir ediyoruz, bir taraftan da onların hemde misafiriyiz. Türkiye'nin dört bir yanından bu büyüklerimizi ziyarete gelen vatandaşlarımız burada artık daha rahat bu ziyaretlerini yapabilecekler. Buraya geldikleri zaman karşılaştıkları eksiklikleri bundan sonra görmeyecekler. Buradan özellikle belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir güzel tesisin milletimizin istifadesine sunulduğu için hem kendisine hemde ekibini tebrik ediyorum' dedi. 

sosyal-donati-alani-acildi5.jpg

Konuşmaların ardından Şeyh Edebali Türbesi Sosyal Donatı Alanı'nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Milletvekili Eldemir ve beraberindekiler alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Açılış töreninin ardından ise pilav ve ayran ikramında bulunuldu. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2938 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum