SÖZ DÜELLOSUNA BELEDİYE ALET EDİLMESİN

SÖZ DÜELLOSUNA BELEDİYE ALET EDİLMESİN

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yarın Gazetesi'nde gazetemiz hakkında çıkan iddialarla ilgili Belediye Meclisi Şubat ayı meclisinde açıklamalarda bulundu.

'Sakarya Gazetesi Belediyeleri Rant Kapısı mı görüyor?' şeklinde Yarın Gazetesi'nde çıkan habere ilişkin açıklama yapan Başkan Yağcı : "Biz belediye olarak, bize atılmak istenilen ithamları kınıyoruz." dedi. Yağcı ayrıca ortaya konulan iddiaları belediyenin hizmet anlayışına, manevi şahsiyetine saygısızlık olarak değerlendirirken: "Biz Bilecik'in menfaati neyse ekonomisi neyse en iyisini en güzelini en ucuza yaptırma noktasında çaba harcayan anlayışa sahibiz. Bu zamana kadar da bunu ispat ettiğimizi düşünüyorum." dedi.

Başkan Yağcı şöyle konuştu: 'Maalesef şehrin bu ölçekte olması kişilerin kurumların, müesseselerin kendi arasındaki rekabeti şehirdeki diğer alanlara da sıçratarak bu noktada oluşabiliyor. İki basın kuruluşunun kendi arasındaki rekabet ilişkileri diğer şeyleri onları ilgilendiren birşey. Biz şehrin belediyesi olarak, şehrin bir kamu kuruluşu olarak tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışma içerisindeyiz. Her türlü yapmış olduğumuz iş ve işlemlerde yasal denetim içerisinde yapılan ve şeffaf olarak geçmiş yıllarda da hem Denetim Komisyonu tarafından en ince noktasına kadar denetlenen, önümüzdeki dönem içerisinde de yine Denetim Komisyonlarımızca denetlenecek, Sayıştay'ın denetiminden geçen ve bu noktalarda mülkiye müfettişleri tarafından bilgileri alınan, takip edilen işlemler.

soz-duellosuna-belediye-alet-edilmesin1.jpg

'BİZE ATILMAK İSTENİLEN İTHAMLARI KINIYORUZ'

Biz belediye olarak, bize atılmak istenilen ithamları kınıyoruz. Bu anlamda belediyenin iş ve işlemlerin kendi arasındaki ilişkilere yansıtılması çok hoş bir yaklaşım tarzı değil. Biz bu konuda hiç bir sıkıntımız yok.

Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre biz bundan önceki 2 yıl boyu içerisinde başka firmalara Eskişehir'e diğer yerlere takvim işlemlerini yaptırmışız. Bu seneki çalışmalarımız da aynı şekilde Bilecik'teki firmalar tarafından yapılmış. Fiyatlarımız diğer şeylerimiz diğer firmalardan farklı fiyatlar değil. O serbest rekabet piyasası içerisinde teklifler içerisinde alınan ve bu noktada da yazılı bildirilmiş birim fiyatları noktasında. Bu teklifler içerisinde değerlendirilen fiyatlar.

'İSTANBUL'A ESKİŞEHİR'E BASTIRDILAR'

Geçmiş yıllardan çok fazla ödemesi olan, büyük rakamları içeren fiyatlar değil. Şuan da geçmiş yılda biz doğrudan teminlik takvim bastırmışız, bu yılda bir doğrudan teminlik bir takvim bastırmışız. Yani şuan da yaptığımız ödeme doğrudan temin miktarı ne kadarsa teklif usülleri alınmış, yapılmış. Ama bastırdığımız takvimler kalitesi, evsafı, diğer şeyleri farklı olduğu için, her matbaanın basım kalitesi bu noktada olmuyor. Biz daha önceki olaylarda da, buradaki arkadaşlarımızla bu ihaleler sonucunda aldığında, buradaki arkadaşlarımız burada bastıramadıkları için aldıkları ihalenin gereğini yerine getirmek için İstanbul'a, Eskişehir'e başka yerlerdeki matbaalara bastırdılar. Onun için nitelikli olan matbaalardan arkadaşlarımız teklifleri alarak bir değerlendirme yapıyorlar. Yani normal matbaa ile bu ofset vb. matbaaların nitelikleri, boya vb. şeyleri farklı. Bir de bunlar bir tasarım olayı. Bu sene özgün bir tasarım koyduk takvimlerimize. Telif haklarını da biz aldığımız daha önceki bu Marka Şehir Bilecik sempozyumunda sergilediğimiz Bilecik'in tarihsel sürecini anlatacak çizimlere yer verdik. Bilecik'in tarihsel sürecini anlatan çizimlerin, şekillerin telif haklarını aldık. Tasarımlarıda buna uygun yapıldı. Buna uygun rakamlar değişebilir. Ama genel bazda geçen yıl Eskişehir'e bastırdığımız ondan önceki yıllar Bilecik'te bastırdığımız rakamlarla bu süreç içerisindeki artış oranı noktasında işte piyasalardaki bu anlamda bu işlerin rakamsal değerlerine de bakabiliriz.

'BELEDİYE OLARAK KENDİMİZDEN EMİNİZ'

Sanki öyle bahsedilince Bilecik Belediyesinin bu konuda 100 bin TL'lik 200 bin TL'lik 500 bin TL'lik rakamlarla ihaleler yapılmışta bunların içerisinde bir suistimal varmış gibi bir algı oluşturulmak isteniyor. Biz belediye olarak kendimizden eminiz. Her kuruma, her kuruluşa elimizdeki bilgi ve belgeleri veririz. O konuda bir sıkıntımız yok. Denetim yapan arkadaşlarımız da bunlara ilişkin iş ve işlemlere geldiğinde bakabilirler. Ama belediyenin hesabını kitabını da orta yerede bu anlamda açmanın anlamı yok. Meclisin denetim mekanizmaları var diğer şeyler var. Bunlar mevzuat çerçevesinde ihale kapsamı içerisinde yapılan ve geçen iki yıl Eskişehir'den bir firma almış onlara bastırılmış. Bu sene Bilecik'ten bir firma almış. Bazen dışarıya veriyoruz, bu şehirde firma yokmu deniliyor. İçeriye veriyoruz bu fiyatlar niye deniliyor. Ama biz ne o ne bu. Biz Bilecik'in menfaati neyse ekonomisi neyse en iyisini en güzelini en ucuza yaptırma noktasında çaba harcayan anlayışa sahibiz. Bu zamana kadar da bunu ispat ettiğimizi düşünüyorum.

'SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜYORUM'

Bu iki basın kuruluşu arasındaki söz düellosunda belediyenin de alet edilmesini de bu anlamda kınıyorum. Yani kendi aralarında bir hesapları kitapları olabilir, hesaplaşmaları olabilir. Ama belediyenin yaptığı işlerle ilgili diğer şeylerle ilgili bunu emsal gösterilerek bu noktada ortaya çıkarılması belediyenin hizmet anlayışına manevi şahsiyetine bir saygısızlık olarak görüyorum. Belediye canla başla topluma hizmet ediyor. Hesabımızı kitabımızı da vereceğimiz yer belli. Sayıştay hesap denetimi yapıyor, meclisimiz yapıyor. Her 5 yılda bir halkımız yapıyor. Halkımıza hesap veriyoruz. Halkımız bu anlamda beğenmediği zaman zaten çizer.

Kamuoyunu böyle bir olayla meşgul edildiği için kamuoyundan da bu noktada özür diliyorum. Ama biz yinede meclis üyelerimiz diğer şeylerimiz denetim noktasında bu rakamlara bu şeylere de hassas bir şekilde de bakabilirler. O konuda bir sıkıntımız ve bir derdimiz yok.' dedi. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum