SULTANELİ OSMANLI SOKAĞI HİMETE AÇILDI

SULTANELİ OSMANLI SOKAĞI HİMETE AÇILDI

Bilecik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sultaneli Sokağı düzenlenen açılış töreni ile halkın hizmetine açıldı

Açılış törenine, Vali Tahir Büyükakın, Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, civar ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

'İLK VE ÖRNEK BİR PROJE'

sultaneli-osmanli-sokagi-hizmete-girdi2.jpg

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Nihat Can, Sultaneli Osmanlı Sokağı'nın ilimize hayırlı olmasını diledi. Dükkanları alan girişimcilere hayırlı kazançlar dileyen Başkan Can, "Burada başta hanımefendilerimiz olmak üzere ilimizin birçok değerli üyesi burada el emeği göz nuru eserlerini hem sergileme hem de satma imkanı bulacak. Her zaman ilkleri ve örnek projeleri gerçekleştiren Bilecik Belediyesi olarak yine ilk ve örnek bir projeyi hazırladık ve bugün açılışını hep birlikte yapıyoruz. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ilimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan aynı zamanda Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işleri yanı sıra ilimize özgü ürünlerin satışının yapılacağı Sultaneli Osmanlı Sokağı, aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk projesi ve sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğidir” dedi. 

'İLİMİZİN GÜZEL BİR VİTRİNİ OLDU'

Başkan Can, konuşmasının devamında Sultaneli Osmanlı Sokağı’nın Bilecik’in cazibe noktalarından birisi olduğuna değinerek, “İlimizdeki kadınlarımızın el emeği göz nuru eserleri ile birlikte ilimiz lezzetlerinin satışının yapılarak aynı zamanda turizm ve tanıtım faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak olan Sultaneli Osmanlı Sokağı projesi, gördüğünüz üzere yeşillendirme, düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile yeni cazibe noktalarından biri oldu. İlimizin güzel bir vitrini oldu. Projemiz ile en büyük hedeflerimiz ve amaçlarımızdan birisi de ilimizdeki değerli hanım kardeşlerimiz ve sanatkarlarımızın burada sergileyeceği ve satacağı ürünler ile ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması olmuştur. Burada 11 adet butik dükkan bulunuyor. Bir kısmında ilimizin lezzetleri sunulurken, bazısında ilimiz seramiği el emeği ve göz nuru ile buluşup güzel bir hediye oluyor. Diğer yandan ilimizin toprağı bir çömlek veya hediyelik bir eşya ile vücut buluyor. Böylece hem ilimizin ekonomisine hem de tanıtım ve turizmine katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı. 

'İNSAN HAYAL EDEBİLMELİ'

Belediye Başkanı Nihat Can'ın ardından konuşan Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, 'Bu  özel ve güzel günü hep birlikte idrak ediyoruz' diyerek Bilecik için bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Milletvekili Selim Yağcı, konuşmasında şunları dile getirdi:

sultaneli-osmanli-sokagi-hizmete-girdi3.jpg

"Belediyeciliğin en güzel yanı birileri mevcudu  görürken sizin hayallerinizin çok olması ve bu hayale başlangıçta birilerine galip gelebilir.Ama bunu ete kemiğe büründürdüğümüzde o hayallerinizden bir çok insan faydalanma imkanı bulabilir.İşte burasının yaklaşık bir yıl önceki durumunu düşünün bir çok eleştirilere de konu oldu.Ama bir hayalimiz vardı neydi şehrimiz geçmişi ile övünen geleceğe emin adımlarla yürüyen bir marka şehri oluşturmak için yola çıktık" şeklinde konuştu.

'GELENEKSEL MOTİFLERİ  VE GÜNÜMÜZÜ YANSITAN PROJELER'

sultaneli-osmanli-sokagi-hizmete-girdi4.jpg

Milletvekili Selim Yağcı, Sultaneli sokağının geleneksel motifler içerdiğine değinirken diğer taraftan da günümüzü gösteren sevgi yolu ve çocukların oyun evleri gibi modern bir tasarımın ortaya çıktığını belirtti. Yağcı, "Bilecik hem geçmişi olan hem de geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehir ve ilk aşamasını gerçekleştirdik.Aslında bu projenin tamamı 22 böyle satış merkezli özel bir proje ve Bilecik artık turizmde gelişiyor.turistin tek başına gelmesi bir şey ifade etmiyor.turist geldiğinde şehrin ticaretine ne kadar katkı sağlıyor.Ne bırakıyor bunu değerlendirmemiz lazım.Turistin cebindekini  veya gönlündekini sevgiyi  kazanabilmemiz için ona olan bu tür çalışmaları değerlendirmemiz lazım.Bilecik Belediye Başkanlığı olarak 2014 yılında tahattütlerimizden birisi sultaneli osmanlı sokağını oluşturmaktı.Onu bugün Nihat bey kardeşimi aracılığıyla tamamlamanın hep birlikte mutluluğunu yaşıyoruz.Ben öncelikle gerçekten bu osmanlı sokağının sultaneli çarşımızın hanım kardeşlerimize ve sanat karlarımıza hayırlı uğurlu olmasını istiyorum" dedi. 

sultaneli-osmanli-sokagi-hizmete-girdi5.jpg

1-586.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum