SÜRE 30 KASIM'A UZATILDI

SÜRE 30 KASIM'A UZATILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, 2/B taşınmazların satışında sürenin uzatıldığını anımsatarak son günün 30 Kasım olduğunu bildirdi. 

Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan Müdür Budak, süre uzatımından kimlerin yararlanabileceğine dair bilgiler verirken, “Konu hakkında ayrıntılı bilgi için Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) ve ilçelerde Kaymakamlıklarda bulunan Milli Emlak Şefliklerine başvuru yapılabilir” ifadelerini kullandı. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, yaptığı yazılı açıklamada, şunları dile getirdi:

“Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek başvuru ve ödeme süreleri uzatılmıştır.

KİMLER YARARLANABİLECEK

Bu kanun kapsamında hak sahibi olup başvuru yapmayanlar kendilerine yapılan tebligatta belirtilen süre içinde taşınmaz bedelini ödemeyenler, taksitli satışlarda sözleşmesinde belirtilen taksitlerden ikiden fazlasını vadesinde ödemeyenler faydalanabilecek. 

SATIŞ BEDELİ NASIL HESAPLANACAK?

Başvuru sürelerinin son gününü izleyen üç aylık sürenin bittiği günden, bu Kanun kapsamında ödeme yapmak amacıyla idareye başvurulduğu güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumunun her ay için belirlediği tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) aylık değişim oranları toplamında artırılarak hesaplanır.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi için Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) ve ilçelerde Kaymakamlıklarda bulunan Milli Emlak Şefliklerine başvuru yapılabilir.”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.