SURİYELİLER OY KULLANACAK MI?

SURİYELİLER OY KULLANACAK MI?

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum öncesi tartışma konusu olan Suriyelilerin oy kullanıp kullanmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ülkemizdeki ve ilimizdeki Suriyeli mültecilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadıkları için oy kullanmayacaklarını ifade eden Başkan Karabıyık,"Suriyelilere verilen kimlik kartları onların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu göstermiyor. Taşıdıkları kimlik kartları onların takip ve kontrolü için düzenlenmiş kimliklerdir" dedi. 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası'na konuk olan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Oy kullanmanın üç şartı var ve bunlardan bir tanesi T.C. vatandaşı olmak. Biz Suriyeli kardeşlerimizi ülkemize kabul ettiğimizde kimlik numarası 99 ile başlayan takip edebilmek adına geçici kimlik belgesi veriyoruz. Bunlar onların T.C. vatandaşı olduğunu göstermiyor sadece takip ve kontrolleri yapılıyor. Dolayısıyla T.C. vatandaşı olmadıkları için oy kullanamayacaklar" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.