SYDV UYARDI

SYDV UYARDI

SYDV'den yapılan açıklamada, kendilerini belediye ve SYDV çalışanı olarak tanıtan, gıda kolisi karşılığında şehit yakınlarına ve gazilere yardım toplandığını beyan eden dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

SYDV'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 'Bilecik İlinde yakın zamanda, kendilerini Belediye, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde çalışan olarak tanıtan; gıda kolisi karşılandığında Şehit Yakınlarına ve Gazilere yardım topladığını beyan edip dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan şahıslar ortaya çıkmıştır.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü gıda kolisi dağıtımının PTT Kargo aracılığı ile yapmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli hane incelemesi yaparken kimliğini göstererek kendini tanıtmaktadır. Kesinlikle para, hediye talep etmemektedir.

İlimiz Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından gıda paketi dağıtımı şeklinde yardım yapılmamaktadır. Yardımlarımız banka aracılığıyla nakdi yardım şeklinde olmaktadır.

Vakfımız sadece Ramazan ayında gıda paketi dağıtmak isteyen bazı vakıf ve derneklere yardımcı olmaktadır. Bu dağıtımlarda mutlaka vakıf personeli kimliğini göstermekte ve karşılığından bir teslim tutanağı imzalatılmaktadır.'

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1894 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.