TANSİYON YÜKSELDİ

TANSİYON YÜKSELDİ

 

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının son bölümünde tansiyon yükseldi. CHP'li Seyfi Özgen ile AK Partili Ebu Talip Dursun arasında başlayan söz düellosu giderek tartışmaya dönüştü. Belediye Başkanı Selim Yağcı ile AK Partili Yücel Yerci'de tartışmaya dahil olunca mecliste gergin anlar yaşandı. Toplantının sona ermesinin ardından Yağcı ile Özgen'in bir süre daha görüşmeye devam ettiği görüldü.

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının son bölümünde tansiyon yükseldi. Belediyenin 2015 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü esnada söz alan CHP'li Seyfi Özgen, raporda gördüğü eksiklikleri dile getirdi. Özgen, belediye çalışmalarına ilişkin bazı eleştirilerde bulundu.

'CHP DÖNEMİNDE BU TOPRAKLAR SAHİPSİZ BIRAKILMIŞ'

AK Parti grubundan Ebu Talip Dursun'da Özgen'in açıklamalarına cevap verdi. Konuşmasının bir bölümünde CHP'yi eleştiren Dursun," Bu topraklar bereketli topraklar, ecdadımızın ayak bastığı topraklar. Maalesef CHP döneminde bu topraklar sahipsiz bırakılmış. Müslüman-Türk kültürü ile alakalı Bilecik'in şanlı tarihi ile alakalı ne bir eser ne bir proje yapılmış. Onun için Allah'a çok şükür Oğuz'un yiğit evlatları iktidar olmuş, bu topraklarda hizmet yapmaya başlamış, buralara sahip çıkmış ve çıkmaya devam edecektir. Kimse yapılan bunca hizmeti küçümsemesin" dedi.

'CEVAP VERMEM GEREKİYOR'

CHP'li Seyfi Özgen'de yeniden Dursun'a cevap verince tansiyon yükselmeye başladı. Özgen,"Daha önceki meclislerde olduğu gibi Ebu Talip beyin sataşmaları var. Benimde cevap vermem gerekiyor. Ben daha önceki meclislerde CHP'li belediye başkanlarının neler yaptığını bir kitapçık halinde kendisine sundum acaba kendisi okudu mu bunu? Bakın seversiniz sevmezsiniz ama biz nasıl size saygı duyuyorsak sizde bize saygı duyacaksınız" ifadelerini kullandı.

'İNSAFA DAVET EDİYORUM'

Bu esnada devreye giren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Özgen'in açıklamalarının kendisini üzdüğünü belirterek,"Sanki Bilecik Belediyesi hiç iş yapmamış gibi konuşuyorsunuz. İnsafa davet ediyorum sizi, o kadar hizmetler var kendimi geçtim en azından çalışmalarda emeği olanlara bir teşekkür eder insan" dedi.

'SENİN SÜLALEN CHP'Lİ…'

CHP'li Özgen Başkan Yağcı'ya cevap vermek için yeniden söz alınca bu kez AK Partili Yücel Yerci'de tartışmaya dahil oldu. Dursun'un Bilecik Belediyesi'nin CHP'de olduğu dönemleri eleştiren sözlerine destek olan Yerci,"CHP zamanında Bilecik'e ne yapıldı, var mı gözle görülür bir şey' diyerek Özgen'e çıkıştı. Özgen'de 'CHP zamanında neler yapıldığını sende biliyorsun. Senin sülalen CHP'li. Ben CHP'li belediyelerin neler yaptığını daha önce anlattım. Senin işine gelir gelmez ama gerçekleri değiştiremezsin. Yapılan eserleri kabul etmek zorundasınız. Sen CHP'li belediyelerin neler yaptığını okumadıysan, kendini geliştirmediysen o senin eksikliğin' şeklinde cevap verdi.

Bir süre devam eden tartışma başkanvekili Şadan Turhan'ın toplantıyı bitirmesiyle sona ererken, toplantı sonunda Özgen ile Yağcı bir süre daha konuşmaya devam etti.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum