TARİH YOK OLUYOR, VAKIFLAR BAKIYOR

TARİH YOK OLUYOR, VAKIFLAR BAKIYOR

İlimizin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu bilinen Osmaneli'nin Günüören Köyü'ndeki 700 yıllık geçmişe sahip tarihi evler kaderine terk edilmiş durumda. Bir döneme ışık tutan tarihi değerler ilgisizlikten her geçen gün yıkılmakta.tarih-yok-oluyor-vakiflar-bakiyor3.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler neticesinde 11 evin tescilinin yapıldığı tarihi köy, CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Yeşil Doğa' isimli programın yapımcısı Güven İslamoğlu'nun da dikkatini çekti. Geçtiğimiz günlerde, köye gelerek incelemelerde bulunan başarılı belgeselci karşılaştığı manzarayı sosyal medya hesabından duyurdu. Güven İslamoğlu, tarihi ipekböceği konaklarının tek tek yıkılmasının içler acısı olduğunu dile getirerek, "Bilecik Günüören Köyü ipekböceği konakları. Tek tek yıkılıyor. 3 gün önce soldaki çökmüş” paylaşımında bulundu.

Diğer yandan, Osmaneli Belediyesi'nin tarihi evlerin restoresi ve tescili konusunda ciddi çalışmalar yaptığı bilinirken, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün konuya olan sessizliği ise dikkat çekici. Bilecik'in tarihi miraslarına karşın sergilenen sorumsuz tavırlarıyla sık sık gündeme gelen Vakıflar Bölge Müdürlüğü bir kez daha aynı şekilde kamuoyunun eleştiri oklarının hedefine geldi.

tarih-yok-oluyor-vakiflar-bakiyor2.jpg

Ayrıca İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren Bilecik Osmaneli Günüören Köyü Derneği Başkanı Macit Gürses, köyde incelemelerde bulunan belgeselci Güven İslamoğlu'na ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Dernek Başkanı Gürses, köydeki tarihi evlerin hakettiği değeri görmesi adına İslamoğlu ile diyalog içerisinde olduklarını ve köyün tanıtımı noktasında bazı projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3325 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum