TARİHİ EVLER İNCELENDİ

TARİHİ EVLER İNCELENDİ

İlimizin en eski yerleşim yerlerinden olduğu bilinen Osmaneli'nin Günüören Köyü'ndeki tarihi evlere olan ilgisizlikle alakalı ‘Tarih yok oluyor, vakıflar bakıyor’ başlıklı haberimizin ardından Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü harekete geçti. Kurul Müdürü Mehmet Süleyman Ekşi ve beraberindeki heyet köye gelerek tarihi evlerde incelemelerde bulundu. Heyete, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Köy Muhtarı Osman Çakır’da eşlik etti. 

ÇALIŞMALAR HIZLANACAK

Kurulun incelemelerinin ardından Günüören Köyü’ndeki tarihi evlerin turizme kazandırılması adına başlatılan çalışmaların hızlandırılacağı öğrenildi. Konakların restoresi konusunda Osmaneli Belediyesi organize görevini üstlenecek, köy muhtarı konak sahipleri ile görüşecek. 

Ayrıca Günüören ile Osmaneli arasındaki tarihi yol yeniden kullanılır duruma getirilecek. Turizmde köy hayatını yaşamak isteyenler için gerekli alanlar oluşturularak, örnek köy modeli uygulanacak.

1-406.jpg

‘GÜNÜÖREN’İ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ’

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, kurulun onayı ile birlikte Günüören Köyü’nü turizme kazandıracaklarını belirtti. Köyün tarihi dokusunu koruyarak yapılacak restore çalışmalarıyla Günüören’in çehresinin değişeceğini ifade eden Şahin, “Muhtarımız, Osmaneli Belediyesi’nce satın alınarak restore edilecek konakların sahipleriyle görüşerek işlemleri hızlandıracak. Yine sahipleri tarafından restore edilecek konaklar içinde Osmaneli Belediyesi yardımcı olacak ve organize etme görevini üstlenecek.

Günüören ile Osmaneli arasındaki 4-5 km’lik tarihi yol yakında kullanılır duruma getirilecek. Turizmde köy hayatını yaşamak isteyen turistler için gerekli yaşam merkezleri yaratılacak. Örnek bir köy modelini köylülerimizin yardımıyla oluşturacağız inşallah” dedi.

‘ÇOK GÜZEL BİR PROJE ORTAYA ÇIKACAK’

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Muhtar Osman Çakır ise, “Köyümüzde yapılan turizm çalışmaları neredeyse son aşamaya geldi. Tescil işlemi yapılan 11 tarihi konak için son inceleme işlemleri tamamlandı. Yapılacak olan çalışmalar ile ortaya çok güzel bir proje çıkacağına inanıyorum ve gerek kuruldan gelen heyete gerekse Osmaneli Belediye Başkanı Sayın Münür Şahin’e çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

2-405.jpg

‘DEĞERLERİMİZİ KÖYÜMÜZE KAZANDIRIYORUZ’

İstanbul’da faaliyet gösteren Bilecik Osmaneli Günüören Köyü Derneği Başkanı Macit Gürses’te çalışmaların ilimizde turizmin gelişmesi açısından önemli bir adım olduğunu dile getirerek, “Tarihi ve kültürel zenginlikler ile dolu olan köyümüzde böyle bir projenin uygulamaya koyulması çok önemli bir adım. Yıllar içerisinde yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrardan ilçemize ve köyümüze kazandırmak bizden sonraki nesillere en büyük miras olarak kalacaktır. Köyde aylardır yapılan incelemeler son aşamaya geldi. Çalışmaların başlamasından dolayı çok mutluyuz ve üzerimize düşen ne görev varsa köylüler olarak yapmaya hazırız ”ifadelerini kullandı. 

3-303.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4073 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum