TARİHİ KÖYDE COŞKULU HIDIRELLEZ

TARİHİ KÖYDE COŞKULU HIDIRELLEZ

Sahip olduğu tarihi evleriyle bir döneme ışık tutan Osmaneli'nin Günüören Köyü'nde hıdırellez kutlaması gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen etkinlik oldukça renkli geçti. Davetlilere şifalı pilav ikramında bulunularak, ilimizin yöresel oyunları sergilendi.

1-314.jpg

Köy meydanında gerçekleşen hıdırellez kutlamasına, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Vezirhan Belediye Başkanı  Mehmet Duymuş ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kutlama programı açılış konuşmaları ile devam etti. Etkinlikte ayrıca ağaç dikimi yapıldı.

İstanbul Günüören Köyü Dernek Başkanı Macit Gürses, hıdırellez kutlamalarının köylüleri bir araya getirdiğine vurgu yaparak,"Kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına bu tür organizasyonlara büyük önem veriyoruz" dedi. Hıdırellez kutlamasının gerçekleşmesinde ve etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür eden Macit Gürses, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

2-306.jpg

Köy Muhtarı Osman Çakır ise, Günüörenlilerin 7'den 70'e bir araya gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,"Birbirimize bağlı kalmamızın temeli birlikte olmaktır. Buraya köyümüze gelen ve baharın gelişini bizimle kutlayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

3-230.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum