Tarihi köyde restorasyon başlıyor

Tarihi köyde restorasyon başlıyor

Osmaneli’ne bağlı Günüören Köyü’ndeki tarihi evleri gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak adına başlatılan çalışmalar kapsamında yeniden harekete geçildi.

Osmaneli’ne bağlı Günüören Köyü’ndeki tarihi evleri gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak adına başlatılan çalışmalar kapsamında yeniden harekete geçildi. Korona virüsü salgını dolayısıyla bir süredir sekteye uğrayan çalışmaları devam ettirmek için incelemelerde bulunan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Valiliğimizin ahşap malzeme ve kereste konusunda Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden konuyu çözmesi durumunda restorasyonlara belediyemiz süratle başlayacak” dedi. 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ve Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Ali Çakır ile birlikte köyde incelemelerde bulundu. Başkan Münür Şahin, Bilecik Valiliği ile birlikte işbirliği içerisinde restorasyon çalışmalarını gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

tarihi-koyde-restorasyon-basliyor2.jpg

“Osmaneli'nin turizm açısından önemli bir değeri olan ve ilçemize tarihi Sufi Yolu'ndan 6 km mesafede bulunan Günüören Köyümüzde çok az sayıda da olsa hala devam eden ipek böcekçiliğini tekrar ayağa kaldırmak ve tescilli eski ipek böceği evlerini tekrar turizme kazandırmak için Bilecik Valiliğimizle Osmaneli Belediyemiz işbirliği yapacak. 

Osmaneli Belediyesi restorasyon ekibince gerçekleştirilecek çalışmalara Bilecik Valiliği malzeme desteği sağlayacak. Özellikle restorasyonlarda en çok ihtiyaç duyduğumuz ahşap malzeme ve kereste konusunda valiliğimizin Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden konuyu çözmesi durumunda restorasyonlara belediyemiz süratle başlayacak” dedi. 

2021 yılında restorasyonlara başlamayı hedeflediklerini kaydeden Münür Şahin, şöyle devam etti:

“Konaklara bu yılda müdahale edilmezse seneye çoğu kendiliğinden yıkılacak. Tarihi ve kültürel değerlerimizin korunması için Bilecik valimizin destekleri ile inşallah bu yıl restorasyonlara başlarız.

İpek böcekçiliği konusunda Bilecik Valiliğimizin yürüttüğü proje kapsamında Osmaneli merkez ve Günüören köyümüzde yeniden ipek böcekçiliğinin canlandırılması için Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Serkan Bircan’ın, Osmaneli Belediyesi ve Bilecik Koza Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Ali Çakır'ın da destekleri ile geçmişe tekrar döneceğiz. 

tarihi-koyde-restorasyon-basliyor3.jpg

Osmaneli Belediyesi kendi iş makinaları ile eski Sufi Yolunu tekrar kullanılabilir hale getirdi. Çok kısa sürede Osmaneli-Günüören köyümüz arasındaki yolun yapılması ile birlikte, Osmaneli-Bayırköy-Günüören mevcut yoluna göre mesafe 10 km kısalmış oldu. Yürüyüş yolu olarakta kullanılacak tarihi yol turizmde önemli bir seçenek olacak”  ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3445 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.