TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ KURULUYOR

TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ KURULUYOR

Bakanlar Kurulu Kararı ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.

Gazetemiz 28 Temmuz Cumartesi günü "Fidanlığa Fakülte" başlığıyla yayınladığı haberle Aşağıköy'de bulunan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitene ait Araştırma ve Uygulama Bahçesine, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması için çalışmaların başladığını duyurmuştuk.

FİDANLIĞA FAKÜLTE HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberimizin yayınlandığı gün Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'da basına verdiği iftar yemeğinde fakülte tasarısının bakanlar kurulu imzasında olduğunu ifade ederek şunları söylemişti: "Fidanlığı kurtardık biliyorsunuz; kurtarmanın ötesinde hazineye de bir miktar para kazandırdık. Fidanlık ürünlerini satarak devletin bütçesine katkı sağlıyoruz. Eğer bize 3-5 sene önce verilebilmiş olsaydı memleketin ısrar edilebileceği tarım teknolojilerinin fakülteleri yükselecekti. Geç oldu ama en azından şuanda Ziraat Fakültesi denilebilecek tasarımız bakanlar kurulunun imzasında. O da geçerse Bilecik ve bölgesinin ziraat, tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitim yapacak çok güzel bir 4 yıllık okulumuz olacak" demişti.

Bu sürecin ardından beklenen oldu ve Bakanlar kurulu kararı ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.

 REKTÖR ÖZCAN'IN FAKÜLTEYLE İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.