TARIM’DAN ÖRNEK PROJE

TARIM’DAN ÖRNEK PROJE

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından köylerdeki ihtiyaç sahiplerine yönelik örnek bir çalışma hayata geçirilecek. ‘Her köyümüzün bir bahçesi olsun’ projesi kapsamında köylerde oluşturulacak bahçelerden elde edilen gelirler muhtarlık bütçesine aktarılacak. Muhtarlıklar ise bu bütçeyi köydeki ihtiyaç sahipleri için kullanacak.

Hem ekonomik hem de sosyal fayda sağlayacak örnek projeyle ilgili bilgiler veren İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, şunları kaydetti:

Köylerdeki yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız muhtarlıklardan destek istiyor ancak muhtarlıklarımızın bütçeleri kısıtlı. Eğer yapabilirsek her köyümüzde bir bahçe olsun istiyoruz ve bu bahçede yetiştirilecek ürünlerden elde edilen gelirlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza katkı sağlamasını istiyoruz. Bahçenin işçiliğinin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yapacağımız çalışmayla mahkumlar tarafından karşılanmasını sağlamayı düşünüyoruz. Buradan elde edilen gelir köy muhtarlığına gelsin. Köydeki ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılsın. Hem sosyal hem ekonomik proje olur. Her köyümüzün bir bahçesi olsun diye bir sistem kurmak istiyoruz.

Bahçeyi yapıp köy muhtarlığına teslim etmek istiyoruz. Arazi ise ya hazine arazisi olacak ya da ormandan açılmış bir alan olacak. Projeyle ilgili önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2069 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum