TARLADA 30 KURUŞ, PAZARDA 1,5 LİRA

TARLADA 30 KURUŞ, PAZARDA 1,5 LİRA

Söğüt ilçesine bağlı Çaltı Köyü'nde üretilen salatalığın kilosu tarlada 30 kuruşa, kent pazarında ise 1,5 liraya satılıyor. 

Türkiye'nin ’Küçük Antalya’ diye adlandırılan Çaltı ve Tuzaklı köylerinde tarlada 30 kuruş civarında toptan satılan salatalık, Bilecik pazarında kilosu 1,5 TL'den İstanbul ve Ankara'da 3 ile 5 TL arasında satılıyor. Bu durum üreticiden çok aracılar ve son satıcıya yararken, üretici ise tepkili. Seracılar, kendilerini işin cefasını çektiğini, ama parayı pazarcı esnafının kazandığı söylediler. 

Hürriyet mahallesinde kurulan pazarda salatalığın fiyatı 1,5 ile 2 lira arasında değişen fiyatlarla satılırken, pazarcının yüzü gülüyor. Satıcısı İbrahim Yıldız, salatalığa müşterilerden yoğun talep olduğunu belirterek, “Salatalar Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Çaltı Köyü’nden geliyor. Çaltı salatasının fiyatı tezgâhlarımızda 1,5 liradan satılıyor. Hem biz hem de müşterilerimiz bu fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyor. Bizler son satıcı olarak üzerine kârımızı koyarak satıyoruz. Arada parayı kazanan halciler. Aradan halciler kalksa müşterilerimiz daha ucuza salata, domates, biber yer" dedi. 

tarlada-30-krs-pazarda-1-lira2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2430 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
  • Çaltı li köylü dayı / 14 Temmuz 2019 11:16

    salatalıklarımız domateslerimiz karpuzlarımız tarlada kaldı.işçilik maliyetini kurtarmıyor.

    Yanıtla (0) (0)
  • muhtar / 11 Temmuz 2019 17:26

    misafir kardeşim hormonsuz ürün yok sadece salata degil patatese bile hormon veriyorlar.bunların insanlara acıması yok.neden hormon veriyorsunuz diye sordugumda başka türlü para kazanamıyoruz diyorlar.eline bie domates al duvara hızlıca çarp dene bakalım dagılacakmı top gibi gerimi gelecek

    Yanıtla (0) (0)
  • misafir / 11 Temmuz 2019 15:09

    İstanbulun trafik sorunu varken biz neleri gündeme getiriyoruz.

    Yanıtla (0) (0)
  • esnaf / 11 Temmuz 2019 10:50

    salatalıklar lastik cop gibi yere atın kırılmıyor lastik top gibi zıplıyor.kendinizi seviyorsanız almayın ve yemeyin

    Yanıtla (0) (0)
  • Misafir / 11 Temmuz 2019 09:05

    Yani şimdi, Muhtar rumuzu ile yazan arkadaşımız Söğüt ve köylerinde özellikle Çaltı'da yetişen salatalıkların hormonlu mu olduğunu söylüyor ?

    Yanıtla (0) (0)