TARTIŞMALI MADDE TEKRAR MECLİSTE!

TARTIŞMALI MADDE TEKRAR MECLİSTE!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşiminde görüşülerek karara bağlanan tartışmalı benzinlik ruhsatı konusu yeniden meclise gelecek. Oylama sonucunda yeterli çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığının tartışmalara neden olduğu madde Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından yeniden görüşülmek üzere meclise iade edildi.

Hatırlanacağı üzere, çevre yolu kenarında bulunan tapuda Cumhuriyet Mahallesi 424 ada, 10 ve 13 parselde bulunan Serhat Subaşı’ya ait arsa ile 17 pafta 423 ada 4 parselde bulunan Berrin Yıldırım’a ait arsalar için benzinlik ruhsatı başvurusunda bulunuldu. Başvurular ilk olarak İmar Komisyonu’nda değerlendirilmeye alındı. Komisyon Başkanı Melek Mızrak Subaşı başvuranlardan birinin akrabası olması hasebiyle komisyon başkanlığından çekilerek çekimser kalacağını bildirdi. Geriye kalan 4 komisyon üyesi ilk başvuruyu yapan Berrin Yıldırım olduğu için Serhat Subaşı’nın başvurusu ‘Red’ yönünde karar alarak meclise gönderdi.

Mecliste yapılan oylamada ise iş iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Cumhur İttifakı’ndan 10 üye komisyon raporuna kabul oyu verirken, Millet İttifakı’ndan ise 3 red ve 12 çekimser oy geldi. Belediye Başkanı Semih Şahin’de oylamada çekimser kaldı. Ancak 10 kabul oyunun yeterli olup olmadığı tartışmaları gündeme geldi. Meclis üyeleri ve birim müdürleri uzunca bir süre görüşme yaptı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde yasal olarak yeterli geldiği kanaati oluşarak gündem maddesi meclisten geçti.

Gelinen süreçte, Belediye Başkanı Semih Şahin’in ilgili maddeyi yeniden meclise iade ettiği öğrenildi. Başkan Semih Şahin’in yapılan hukuki değerlendirmeler sonucunda örnek kararlar çıktığını ve bu haliyle meclisten geçmesinin hukuki sakıncalar doğuracağını belirterek maddeyi görüşülmek üzere meclise geri iade ettiği öğrenildi.    

tartismali-madde-tekrar-mecliste2.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum