TAŞ MEKTEP'TE RESTORASYON BAŞLADI

TAŞ MEKTEP'TE RESTORASYON BAŞLADI

İlimizin tarihi simgelerinden birisi olan ve halk arasında ‘Taş Mektep’ ve ‘Kız Mektep’ isimleri ile bilinen tarihi binada restorasyon çalışmaları başladı.

Bilecik'in tarihi değerlerinden 'Taş Mektep'in kaderine terk edilmiş halini anlatan 'Yetkililer Taş Mektep'e Karşı Taş Mı Kesildi?' manşetimizin ardından ilgililer harekete geçti. Haberimizin kamuoyunda geniş yankı uyandırmasıyla birlikte kısa süre içerisinde çalışmalar başladı.

Edinilen bilgilere göre, Özel İdare tarafından yaklaşık 1 milyon TL’lik bir yatırım bütçesi ayrıldı. Proje kapsamında Taş Mektep’in restorasyon, peyzaj ve çevre düzenlemesinin yapılarak kötü görüntünün tamamen ortadan kaldırılacağı öğrenildi. 

Yaklaşık 10 ay sürecek çalışmalar kapsamında tarihi binanın ön kısmında bulunan bahçenin kodu binayla aynı seviyeye düşürülecek. Bina aslına uygun şekilde restore edilerek çevresinde düzenleme ve peyzaj gerçekleştirilecek. Taş Mektep daha görünür ve güzel hale getirilerek bahçesi mozaikle kaplanacak. 

Öte yandan, tarihi binanın çevresinde ikamet eden vatandaşlar ile esnaflar haberimizden ötürü gazetemize, ilgilerinden dolayı ise yetkililere teşekkür ettiler.

tas-mektepte-restorasyon-basladi2.jpg  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2592 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum