Taşçılar Köyü tozdan bıktı!

Bilecik Merkez’e bağlı Taşçılar Köyü’nde bulunan çimento fabrikasından çıkan tozlar köylüleri adeta bıktırdı.

Bilecik Merkez’e bağlı Taşçılar Köyü’nde bulunan çimento fabrikasından çıkan tozlar köylüleri adeta bıktırdı. Köylüler hem ürünlerinin zarar gördüğünü hem de yaşam kalitelerinin her geçen gün düştüğünü belirterek yetkililerden destek istediler.

tascilar-koyu-tozdan-bikti1.jpg

Çimento fabrikasının filtre kullanıp kullanmadığından emin olmadıklarını anlatan köylüler konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne başvuru yaptıklarından bahsettiler. Yaptıkları girişimler karşısında somut bir adım atılmadığını dile getiren köylüler, şikâyetlerinin dindirilmesini istediler.

tascilar-koyu-tozdan-bikti2.jpg

Köyde hububat ve meyve yetiştiriciliği yapıldığını söyleyen köylüler toz sebebiyle ürün kalitesinde ve rekoltede düşüş yaşandığını belirttiler. Gazetemize açıklamada bulunan bazı köylüler, yetkililere seslenerek, “Çimento fabrikasından çıkan tozlar hem çevreye hem ürünlere zarar veriyor. Bu durumdan şikâyetçiyiz ve yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Amacımız işletmenin kapatılması veya ceza alması değil. Sadece önlem alınmasını istiyoruz. Evlerimiz ve arabalar hep toz içerisinde.” ifadelerini kullandılar.

tascilar-koyu-tozdan-bikti3.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum