TAVUK ÇİFTLİKLERİ MERCEK ALTINA ALINIYOR

TAVUK ÇİFTLİKLERİ MERCEK ALTINA ALINIYOR

İl Genel Meclisi, ilimizde son dönemde artan tavuk çiftliklerinin çevreye ve tarım arazilerine verdiği zararlar ile plansız yapılaşmalarına ilişkin harekete geçti. Tavuk çiftliklerinin denetim altına alınması için imar planının il genel meclisince incelenip karar verilmeden çiftliklerin kurulmasına izin verilmemesi için çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili olarak Çevre, Tarım ve İmar komisyonlarına görev verildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz “Bu duruma artık köklü bir çözüm üretelim” ifadesini kullandı. 

İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantılarının 2’nci birleşimi gerçekleştirildi. Birleşimde iki gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

İlk olarak Tavuk çiftliklerinin denetim altına alınması için imar planının il genel meclisince incelenip karar verilmeden çiftliklerin kurulmasına izin verilmemesi için Çevre, Tarım ve İmar komisyonlarına görev verildi. 

tavuk-ciftlikleri-mercek-altina-aliniyor2.jpg

Ayrıca, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün talebi üzerine 1 adet 2’nci el 4x4 SUV arazi aracı alınması için Özel İdare’ye yetki verildi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Özel İdare birim amirleri tarafından meclis üyelerinin soruları yanıtlandı.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5857 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.