TCDD UYARDI!

TCDD UYARDI!

TCDD Ankara (YHT ve Konvansiyonel), Eskişehir (YHT ve Konvansiyonel), Konya (YHT), Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Bilecik (YHT), Sakarya (YHT) Demiryolu hatlarında ilaçlama özel treniyle ve uzman personeller gözetiminde kimyasal ilaçlama yapılacak. 

TCDD II. Bölge Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, TCDD Ankara (YHT ve Konvansiyonel), Eskişehir (YHT ve Konvansiyonel), Konya (YHT), Niğde, Kayseri, Kırıkkale, Bilecik (YHT), Sakarya (YHT) Demiryolu hatlarında ilaçlama özel treniyle ve uzman personeller gözetiminde balast temizliğini korumak için çeken ve çekilen demiryolu araçlarına menfi yönde etki eden ve kendiliğinden yetişen otları temizlemek amacıyla kimyasal ilaçlama yapılacak. 

Kimyasal ot ilaçlamasında kullanılacak süspansiyonun, çevrede bulunan insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı olmaması için alınması gereken tüm tedbirlerin alınmış olmasına rağmen, ilaçlamayı müteakip demiryolu hattının 10 metre yakınında bir hafta süre ile hayvan otlatılmaması ve ot hasadı yapılmaması gerekiyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5239 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.