TDV BİLECİK'E YURT YAPACAK

TDV BİLECİK'E YURT YAPACAK

İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bilecik Şube Başkanı Necati Akkuş, 'İyilik Sofrası' adı altında gerçekleştirilen iftar programında iki önemli projeyi gerçekleştirme çabası içinde olduklarını açıkladı.

Müftü Akkuş, TDV Bilecik Şubesi olarak üniversite kampüsüne yakın bir yerde 250 öğrenci kapasiteli yurt yapımı için yer teminini yapıldığını, ayrıca Ertuğrulgazi Camii ile ilgili yeni bir projenin hazırlandığını ifade etti.

1-321.jpg

Bilecik Müftlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bilecik Şubesi tarafından 'İyilik Sofrası' adı altında iftar programı düzenlendi.

Kent Ormanı'nda düzenlenen iftar programına Vali Süleyman Elban, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ın yanı sıra bürokratlar, müftülük personeli, şehit ve gazi aileleri, mülteciler, yetiştirme yurdu ve huzurevi sakinleri katıldı.

Kayı Boyu Camii Müezzini Harun Çalışkan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Yalova İl Müftüsü Turgut Açari tarafından yapılan iftar duasıyla devam etti.

2-313.jpg

Programın ev sahibi İl Müftüsü ve TDV Bilecik Şube Başkanı Necati Akkuş, yaptığı konuşmada, 'İyilik Sofrası'na katılan herkese teşekkür etti. TDV'nin çalışmaları hakkında kısa bilgiler aktaran Müftü Akkuş ilimizde iki önemli projeyi gerçekleştirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Müftü Akkuş, büyük önem verdikleri bu iki projeyle ilgili şunları kaydetti:

"Biz Bilecik İl Müftülüğü ve TDV Bilecik Şubesi olarak, iki projeyi önemsedik başlattık. Şu anda rektörümüzün destekleriyle, üniversite kampüsüne yakın bir yerde 250 öğrenci kapasiteli bir yurt yeri temin ettik. Bir kız öğrenci yurdu Allah nasip ederse inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Ne zaman nasip olacak bilmiyorum ama inşallah bir hayırsever çıkarda o hayrı ben alayım der ve böylece Bilecik’imize güzel bir eser kazandırmış oluruz. Ertuğrul Gazi Camii ile ilgili bir projemiz var. Şu anda o da hazırlanmış vaziyette. Onu da önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağız" dedi.

3-234.jpg

TDV'nin çalışmalarının ülke sınırları dışında da devam ettiğini anlatan Akkuş şöyle devam etti:

"TDV, Özellikle son yıllarda Afrika’da, Somali’de,  Kenya’da, Uzak Doğuda, Yakın Doğuda, Türkiye Cumhuriyetlerinde, Yemende, Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta ve buna benzer yerlerde gerçekten kimsesiz kalmış, sahipsiz kalmış, susuz kalmış mü’min kardeşlerimizin imdadına koşuyor. Susuz kalanlara su, ekmeksiz kalanlara ekmek, aşsız kalanlara aş olmaya gayret gösteriyor.

Bunlar sizlerin destekleriyle, sizlerin bağışlarıyla, sizlerin yardımlarıyla sağlanan hizmetler. Özellikle yurtdışında şu anda İmam Hatip liseleri seviyesinde, İlahiyat Fakültesi seviyesinde ve proje okulları olarak eğitim alanında da çok büyük faaliyetler göstermekte.

Zaman zaman sizlerin camilerde veya cami dışında yardımlarınıza, desteklerinize müracaat ediyoruz. Yapılan hizmetlerin tamamı, Allah rızası içindir. Yapılan hizmetlerin tamamı emniyet ve güven içerisinde yerine ulaştırmak, zekâtsa zekât olarak, fitre ise fitre olarak, bağışsa bağış olarak alınmak suretiyle ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmaktadır.

4-066.jpg

Ben bu vesileyle bizlere destek veren gerek esnafımız gerek personelimiz, gerekse bürokratlarımız, Hafızlık Kur’an Kursumuzun açılışında çok desteklerini gördüğümüz bürokratlarımız var. Allah kendilerinden razı olsun. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize selam ve hürmetlerimi arz ediyorum" dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.