TEK İSTEKLERİ 8 KM’LİK YOL!

TEK İSTEKLERİ 8 KM’LİK YOL!

Osmaneli’ne bağlı Ağlan Köyü sakinleri, köylerini E5 karayoluna bağlayan 8 km’lik yolun asfalt yapılmasını istedi. Çiftçilikle geçinen köy halkı, yolun yapılması halinde hem ürünlerinin pazarlanmasının daha kolay olacağını hem de ürünlerinin sevkiyatı esnasında tozdan oluşan kalite kaybının önleneceğinden bahsetti.

Köy Muhtarı Kasım Balcı, Osmaneli Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, köylerinin birçok ihtiyacını kendilerinin karşıladığını belirterek, bahse konu 8 km’lik yol yapım işini ‘Devletimizden tek isteğimiz’ ifadeleriyle dile getirdi.

o-koyun-tek-istegi-8-kmlik-yol2.jpg

Osmaneli’ne 27 kilometre uzaklıkta bulunan Ağlan Köyü, 370 nüfusu ile sebze ve meyve üretimi ile hayatını idame ettiren bir yerleşim alanı. Ağlan Köyü’nü diğer köylerden ayıran belirgin özelliklerden birisi köydeki tarımsal üretimin oldukça ciddi boyutlarda olması. Devlet desteklerini oldukça verimli kullanan Ağlanlılar yaz sezonunda ortalama 8 ila 10 bin ton domates üretmekle beraber daha başkaca sebze ve meyve üretimi gerçekleştirmekte.

Ancak ülkemizde çiftçilerin en temel problemlerinden olan ürünün Pazarlanması hususunda Ağlan Köyü sakinlerinin de bazı sıkıntıları var. Aslında köylülerin bu sıkıntılarını minimum seviyeye düşürecek çözümleri de var. Bu bağlamda, Osmaneli Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan Köy Muhtarı Kasım Balcı, köylerini E5 karayoluna bağlayan 8 km’lik yolun asfalt yapılmasını istedi. Bu yolun asfaltlanmasıyla beraber hem pazarcıların köylerini daha çok tercih edeceklerini hem de ürünlerinin sevkiyatı esnasında kalitesinin düşmeyeceğini ifade eden Muhtar Balcı, “Bu 8 kilometrelik yolun etrafında domates, biber, patlıcan tarlalarımız ve yine zeytin, şeftali erik gibi meyve bahçelerimiz var. Ürünlerimizin nakliyesi bu yoldan yapıldığı için Mekece’ye inene kadar toz oluyor. Dolayısıyla hem kalite kaybı oluyor, hem de bir kez gelen alıcı bu yol yüzünden bir daha köyümüze gelmiyor. Bu yol asfalt yapılırsa alıcılar daha çok tercih edecek ve ürünlerimiz toz olmayacak. Eğer imkânlarımız el verse bu yolu da kendimiz asfalt yaparız. Fakat köy olarak buna gücümüz yetmiyor. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Kaymakamımızdan ve Belediye Başkanımızdan, İl Genel Meclisi Üyelerimizden tek isteğimiz budur” dedi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3704 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum