Tema Vakfı'ndan 'Arılar varsa yarınlar var' etkinliği

Tema Vakfı'ndan 'Arılar varsa yarınlar var' etkinliği

Tema Vakfı Bilecik İl Temsilciliği tarafından 20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla 'Arılar varsa yarınlar var' sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Tema Vakfı Bilecik İl Temsilciliği tarafından 20 Mayıs Dünya Arı Günü dolayısıyla 'Arılar varsa yarınlar var' sloganıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. 10 kişilik bisikletli grup 'Arılar varsa yarınlar var' yazılı tişörtlerle bisiklet turu yaparak farkındalık oluşturdu.  

Tema Vakfı İl Temsilcisi Mesut Kaplan, bahse konu etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, arı ve doğa arasındaki ilginin gelecek nesillere aktarılarak farkındalık oluşturmak istediklerini bildirdi. Mesut Kaplan, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu yıl ilk kez uygulanan projenin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi, ilimizde bu yıl Milli Eğitim Okullarında belirlenmiş sınıflarda ilk defa uygulanmaya başlamıştır. Pandemi sebebi ile online destekli olarak yapılan eğitimlerimiz sonunda, çocuklarımıza çeşitli materyaller ulaştırıyoruz. Belirlenmiş sınıflarda Arı ve Doğa arasında ilgi kurularak doğa sevgisinin çocuklarımıza aşılanması konusunda farkındalık yaratılmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla okul ve sınıfta benzer etkinlikleri yaparak daha fazla çocuğumuza ulaşmak istiyoruz” dedi. 

Projenin hedeflerine ilişkin bilgiler veren Kaplan, “Hedefimiz; yarınlarımız için arıları yok eden tarım kimyasalların kullanılmamasını sağlamak. Doğa ve temiz su kaynaklarının korunması, sürdürülebilir ve verimli arıcılığa özen gösterilmesi yönünde çalışmak. Bal ve diğer arı ürünleri tüketimine özen gösterilmesidir” ifadesini kullandı. 

İl Temsilcisi Mesut Kaplan, arılar tarafından üretilen balın insan sağlığının yanı sıra arılar içinde bir besin maddesi olduğunu aktarırken, arıların doğa ile olan bağına vurgu yaptı. Kaplan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bal, insan sağlığına olduğu kadar arı sağlığına da katkı sağlayacak besin maddesidir. İçerik itibariyle arının kışlık tüm gereksinimlerini giderebilecek bir yapıda olması nedeniyle bal arıları için ideal, dengeli ve yeterli bir beslenme diyetinin ayrılmaz parçasıdır. Bu anlamda insanlar tarafından tüketilmesi de benzer sağlık ve beslenme koşullarına katkı sağlayacaktır. Doğal, sağlıklı ve kaliteli bal tüketildiğinde sağlığa, arıya, arıcıya ve doğaya katkı sağlanmış olacaktır. Çünkü bal tüketimi arttıkça arıların daha çok çalışmasına, böylece tozlaşmaya katkı sağlayarak bitkisel üretimin artmasına, arı ürünleri üretiminin artırılmasına, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamış olunacaktır.”

Kaplan ayrıca Tema Vakfı tarafından gerçekleştirilen etkinliklere teşekkür ederek doğa dostlarının desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 1181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.