TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Uluslararası Bilecik 11. Tiyatro Festivali, muhteşem bir organizasyon ile başladı. 

Düzenlenen kokteyl ile başlayan gala gecesinde Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleri, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ''Dünden Bugüne Tiyatro Festivalleri'' adlı sergiyi gezdi.

Vatan adlı gala oyunu öncesinde Bilecik Tiyatro Festivalinde sahne alan oyunlardan oluşturulan video sunum izlendi.

Festivalin ilk gününde İntiqam Soltan yönetmenliğindeki sözsüz temaşa tarzındaki Vatan adlı oyun izleyicilerle buluştu. 

''BİLECİK BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLİYOR''

Belediye Başkanı Selim Yağcı 2004 yılında başlayan tiyatro festivaline ilişkin olarak yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi'nin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:

tiyatro-festivali-basladi2.jpg

''Bilecik Belediyesi olarak bir taraftan yol, su, kanalizasyon işlerini yaparken bir yandan da belediyeciliğin sadece bunlar olmadığını, orada yaşayan insanların sosyal kültürel alandaki hareketliğini sağlamak adına bazı kararlar aldık. İlklerin şehri Bilecik’te sanatsal anlamda temel bir iş yapmaları gerektiğini düşündük ve  sanatların anası olarak nitelendirilen ve hayatın içinde olan, toplumun gelişiminde etkili olan tiyatro da karar kılarak, 2004 yılında ilk tiyatro festivaline başladık. Geçmişte ulusal olarak düzenlenen tiyatro festivalini uluslararası boyuta taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.'' dedi.

''BİZ İDARECİLER GÜCÜMÜZÜ SİZ DEĞERLİ HALKIMIZDAN ALIYORUZ''

İdarecilerin gücünü halktan aldığının altını çizen Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasına şöyle devam etti;

”Sizler bizim yanımızda olduğunuz sürece aşamayacağımız hiç bir engel yok. Milletimiz devletimiz insanımız millet olma bilincini vatan aşkını 15 Temmuz da altını kalın çizgilerle çizerek göstermiştir. Çünkü milletin istemediği hiçbir şey olmaz. Bu medeniyet yolculuğunu illerimizde taşramızda yerelde bizler genelde de devletimiz hükümetimiz bu anlamda medeniyet yolculuğunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini hep birlikte gerçekleştiriyoruz, gerçekleştireceğiz. Biz tiyatro festivalimizi tiyatronun altın portakalı olmasını hedefliyoruz. Bu festivalin 20.’sini düzenlediğimizde Türkiye gündeminde en az Altın Portakal Film Festivali ağırlığında olmasını sağlayalım. Çünkü hedefsiz hiçbir şey olmaz. ”

tiyatro-festivali-basladi3.jpg

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuşmasının ardından Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Nazirliği Bakü İcra Hakimiyeti Medeniyet ve Turizm İdaresi tarafından İntiqam Soltan yönetmenliğindeki sözsüz temaşa tarzındaki Vatan adlı oyun sahnelendi.

Oyunun ardından Vali Elban ve  Belediye Başkanı Selim Yağcı oyunculara plaket takdim ederken, Azerbaycanlı Tiyatro Sanatçısı İntiqam Soltan tarafından Vali Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya çeşitli hediyeler taktim edildi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum