TMO Bilecik’te silo mu kuracak?

Bilecik’te, TMO’nun alım yapabilmesi için depo yeri barındıran bir proje için harekete geçildi.

Bilecik’te, TMO’nun alım yapabilmesi için depo yeri barındıran bir proje için harekete geçildi.

tmo-bilecikte-silo-mu-kuracak1.jpg

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, TMO’nun Bilecik’teki hububat alım merkezinde incelemelerde bulundu. Vali Aygöl burada TMO yetkililerinden bilgiler alırken, TSO Başkanı Mehmet Ergün, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Eskişehir TMO Müdürü Mehmet Murat Hasçuhadar ve diğer ilgililer kendisine eşlik etti.

Vali Aygöl, burada yaptığı açıklamada, içerisinde alım yeri depolarının bulunduğu bir Ziraat Odası Kompleksi için hazırlıklara başladıklarını bildirdi. Aygöl, Bilecik Valiliği koordinasyonunda Ziraat Odası, TSO, Bilecik Belediyesi, TMO, BEBKA ve İl Özel İdaresinden oluşan çalışma ekibi kurulduğunu ifade etti.

Vali Aygöl’ün bu açıklamalarının ardından TMO’nun Bilecik’te silo kurma ihtimali gündeme geldi.

Bilindiği üzere; TMO’nun Bilecik’te kendisine ait bir deposunun olmaması sebebiyle alımlar sezonluk kiralanan alanlarda yapılıyor. Bu durum hem üreticiler hem de TMO için ciddi zahmetlere yol açıyor. Sektör temsilcileri ve üreticiler uzun yıllardır TMO’nun Bilecik’te bir depo kurması gerektiğini dile getirseler de somut bir çalışma bugüne dek yapılmadı.

tmo-bilecikte-silo-mu-kuracak2.jpg

Hatta Gazetemiz Kurucu Sahibi ve Başyazarımız Şadi Erdal, bu haftaki köşe yazısında konuya değindi ve yetkililere çağrıda bulundu. Şadi Erdal, “Çiftçinin işi var vaktini kuyruklarda harcatmayın, silo yapın” başlıklı yazısında Bilecik’e bir an önce silo kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Şadi Erdal’ın yazısı sıcaklığını korurken Vali Şefik Aygöl’den gelen açıklama üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Tarım sektörü temsilcileri ve üreticiler Bilecik’e bir silo kazandırılması için başlatılan bu girişimin başarılı şekilde sonuçlandırılmasını ümit ediyor.

tmo-bilecikte-silo-mu-kuracak3.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.