TMO ödemeleri ne zaman yapacak?

TMO ödemeleri ne zaman yapacak?

Bilecik’te, ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ya satan bazı üreticiler aradan geçen 1,5 aya yakın zamandır ödemelerini alamamaktan dertliler.

Bilecik’te, ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ya satan bazı üreticiler aradan geçen 1,5 aya yakın zamandır ödemelerini alamamaktan dertliler.

Bilindiği üzere; Bilecik’te gerçekleştirilen hububat hasadı boyunca TMO tarafından ilimizde alımlar gerçekleştirildi. TMO’nun fiyatları piyasanın üzerinde olunca üreticilerden yoğun talep geldi. Uzunca bir süre randevu sorunu yaşanmasına rağmen çok sayıda üretici mahsullerini TMO’ya sattı. Ancak bazı üreticiler aradan geçen 1,5 aya yakın zamandır ödemelerini alamadıklarından dertli.

TMO ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPACAK?

TMO’nun 2023 yılı alım politikasına göre, ürün tesliminden sonra 30 gün içerisinde ödemelerin yapılacağının bildirildiğini ifade eden üreticiler ödemelerin ne zaman yapılacağını merakla beklediklerini kaydettiler.

TMO’nun Eskişehir Bölge Müdürlüğünü aradıklarını ve kendilerine “İşlemleriniz tamamlandı ödemeleri genel müdürlük yapacak” şeklinde cevap aldıklarını aktaran üreticiler, “Ödemeler yapılacak ama ne zaman?” diye sordular.

“HEM MAHCUP HEM DE MAĞDUR OLUYORUZ”

Sonbaharın geldiğini ve önümüzdeki yıl için ekim hazırlıklarının başlayacağını anımsatan üreticiler, “Tarlalarımızı süreceğiz mazot lazım. Tohum, gübre alınacak. Hasat parasını alınca ödemek üzere yaptığımız alışverişler var onların borçlarını ödememiz lazım. TMO’ya ürünleri teslim ettik, 1 ay sonra ödememizi alırız diye hesap yaptık ama 1,5 ay olacak halen ödemeler yapılmadı. Hem mahcup hem de mağdur oluyoruz.” dediler.

Diğer yandan, Bilecikli üreticilerin dile getirdiği bu sıkıntının başkaca illerde de yaşandığı öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.