TMO BUĞDAY ALIMINA BAŞLADI

TMO BUĞDAY ALIMINA BAŞLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 18 Temmuz Salı gününden itibaren buğday alımına başladı. TMO'nun buğday alım noktası geçen yıl olduğu gibi yine Pelitözü yol kavşağındaki alan oldu. Çiftçiler, ürünlerini Bilecik Belediyesi'nin OSB'deki kantarında tarttırdıktan sonra TMO tarafından hazırlanan yığın alanına dökmeye başladı.

Ürünlerini TMO'ya vermek isteyen çiftçilerin randevu almaları ve ÇKS'ye kayıtlı olmaları gerekiyor. Ayrıca TMO sadece ÇKS'de belirtilen miktar kadar alım yapabiliyor. TMO'nun verim ve kaliteye göre ürünleri fiyatlandırdığı ve 1 ay süreyle ilimizde açık olacağı öğrenildi.

1-357.jpg

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, TMO'nun açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, TMO'nun ilimizde alım yapmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, buğday hasadının geçtiğimiz yıla göre daha verimli olduğunu belirtti.

Ayrıca müdürlük olarak biçerdöver kontrollerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Müdür Yıldız, dane kayıplarının azaltılması yönünde çalışmalarda bulunduklarını sözlerine ekledi.

2-350.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4292 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum