TMO’da uzun kuyruklar

Bilecik’te, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alımları devam ediyor.

Bilecik’te, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alımları devam ediyor.

Bilecik 1. OSB içerisinde numune alımları gerçekleştirilen ürünler daha sonra bir fabrikanın deposuna dökülüyor. TMO’da yaşanan randevu sıkıntılarına bir nebze çözüm üretilmiş olması üreticileri sevindirirken TMO’nun alım noktasında uzun kuyruklar oluşuyor. Üreticiler, ürünlerini TMO’ya verebildikleri için memnun olduklarını dile getiriyor.

OSMANELİ ÇİFTÇİSİ OSMANELİ’NDE ALIM İSTİYOR

TMO’nun Bilecik alım noktasına Osmaneli’nin Avdan Köyü’nden ürün getiren bir üretici TMO’nun Osmaneli’nde alım yapmasını istedi. Köyünden Bilecik alım noktasına kadar 56 km’lik yolu traktör ile geldiğini anlatan üretici, serbest piyasada buğday fiyatlarının düşük olmasından dert yandı.

tmoda-uzun-kuyruklar1.jpg

“BÖYLE OLURSA EKMEYECEĞİZ”

Artan maliyetler ve serbest piyasada buğday fiyatlarının düşük olmasından ötürü önümüzdeki yıl ekim yapmayı düşünmediğini dile getiren vatandaş, “Köyümüzde dönümüne 300 kilogram buğday aldık. Çoğu vatandaşımız bir daha ekmeyeceklerini söylüyorlar. Çünkü mazot, gübre pahalı. Osmaneli’nde TMO alım yapmıyor mecburen buraya geliyoruz. Böyle olduğu için ekmeyeceğiz. Serbest piyasada buğdayı 5 liradan alıp TMO’ya 7,5 liraya satanlar var.” ifadelerini kullandı.

“BİLECİK’E SİLO YAPILMALI”

Bilecik Merkez’e bağlı Cumalı Köyü’nden gelen bir başka üretici ise verimden memnun olduklarını ifade etti. Ancak ürünlerini TMO’ya satarken sıkıntılar yaşanmaması adına TMO’nun Bilecik’e silo yapması gerektiğini kaydeden üretici, “Cumalıköylüler olarak verimimiz çok güzel. 450-500 kilogram mahsul aldık. Ürünlerimizi TMO’ya sattığımız zaman bizi kurtarıyor ama esnafa verirsek kurtarmaz. Çünkü esnafta fiyatlar çok düşük.

tmoda-uzun-kuyruklar2.jpg

Bizim isteğimiz TMO burada daima kalsın. Bilecik’te silosu olsun. Eskişehir’de var Bilecik’te de olsun. Daima olsun isteriz.” diye konuştu.

“KURTARMAZ AMA NE YAPALIM…”

Merkez’e bağlı Alpagut Köyü’nden gelen bir başka çiftçi ise dönümüne 300-350 kilogram buğday aldıklarını belirterek, verimden memnun olmadıklarını ifade etti. Çiftçi, “Kurtarmaz ama ne yapalım üretmeye devam.” ifadelerini kullandı.

tmoda-uzun-kuyruklar3.jpg

Diğer yandan, Bilecik’te hububat hasadının sonuna gelinen bugünlerde TMO’nun hasat bitene dek açık olacağı biliniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum