TRAFİK

TRAFİK

Geçtiğimiz hafta Mücahid Erdal’ın tertiplediği ‘Basın Masası’ programının konusu trafik oldu.

Geçtiğimiz hafta Mücahid Erdal’ın tertiplediği ‘Basın Masası’ programının konusu trafik oldu. Bilecik halkının her gün gündemi trafik. Yetkililerin gündeminde de trafik olsa şikâyetler bir nebze olsa azalır. 

İlimizde trafik problemi sadece il bürokrasi ile çözülecek bir iş değil, devletin el atması gerekir. Mesela çevre yolu yapılması Edebali Türbesi altına köprü yapılması gibi çalışmalar ancak devlet gücüyle yapılabilir. Burada il yöneticilerimizin ve siyasetimin ihtiyaçları bakanlara, hükümete ısrarla bildirmeleri ve takip etmeleri ile çözülür. Yoksa ‘Ben devamlı istemekle dilenci durumuna niye düşeyim’ düşüncesi varsa daha çok sıkıntı çekmeye devam ederiz. 

Trafik sorununu defalarca yazdık, önerilerimiz oldu, maalesef vurdumduymazlık, her geçen gün şehir içinde kazalar artarak devam ediyor, tedbir almamakta aynı yolda ilerliyor. 

Trafikle ilgili her yazımda Alirıza Özkay Caddesi başlangıcında yani Atabay Eczanesi önündeki ufak meydanda trafik düzensizliği devam ettikçe Bilecik’in hiçbir semtinde trafik düzenli işlemez. Emniyet müdürü ve ekibi camlarından baksalar meydandaki kargaşayı her saniye görürler. Burası düzeltilemiyorsa diğer bölgelerde trafiğin düzenli işlemesini beklemek beyhude. 

Geçen hafta gazetemizde bir haber yer aldı. Pazartesi günü şehrimizin ortasından geçen ana cadde üzerinde gazlı içecekler satan bir toptancı hem de ikinci sırada durarak müşterilerine dağıtım yapıyor. Aynı şekilde büyük marketler günün her saatinde mal indiriyorlar. Bursa, Eskişehir, Sakarya gibi iller toptancılara bayilerine servis işini mesai harici saatlere koymuş. Bizdeyse kuralsızlık kurallara galebe çalıyor. 

Kütahya gibi nüfusu 300 bine yaklaşan bir ilde dönüş yapabilmek için tam 4 kilometre gitmek zorundasın. Alirıza Özkay caddesinden Tepebaşı’ndan ana yola girmek isteyen bir araç şehre geri dönmek istiyorsa orta dönüş kullanmaya kalkıyor bu sefer geride bütün araçlar kuyruğa giriyor. Halbuki geriye dönüş için İl Özel İdare önündeki kavşağı dönüş olarak kullanılma şartı getirilse trafikte rahatlama olur diye düşünüyorum. Yine Şeyh Edebali’yi ziyarete gelenler geldikleri yolu kullanmak zorundalar. Eskiden eski hamamın yanından Akasya altı denen mevkiye çıkan yol açıktı, her ne sebeptense o yol kapatıldı. Orası açılmalı şehir içine geri dönüş önlenmeli. Belediye önüne çıkan Şeyh Edebali’den gelen yolun ana cadde çıkışına orta refüj çıkışı konularak şehir içinden dönüş önlenir, şehir merkezine giren araç sayısı azaltılır. 

Araç parkı çoğaltılmalı, belediye otoparkları gelir getirici olarak düşünmeden masraflarını kurtarmak düşüncesiyle rayici belirlemeli. Varsa boş arazi sahipleri teşvik edilerek otopark işletmesi yapmaları sağlanmalı. 

Kamyonların kesinlikle akşam 20’den evvel şehir içine geçişlerine izin verilmemeli. Aynı şekilde şehir içi inşaatlar haricinde beton mikserlerinin ana yolu kullanmalarına izin verilmemeli. 

İl Trafik Komisyonu üyeleri toplantıdan evvel şehri gezmeli ihtiyaçları tespit etmeli, vatandaşın fikrini almalı. Görmemezlikten gelinse de en büyük problem trafik, trafik, trafik… 
 

İlgili Haberler

Bu haber toplam 4036 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum