"TRAFİK’TE ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN"

"TRAFİK’TE ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN"

Sinan Önce

Trafik Güvenliği Haftası açılış töreni gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanında dün saat: 09:00'da gerçekleşen açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Metin Çınar, trafik kazalarının çokluğuna dikkat çekerek; "Trafikte önce siz örnek olun diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Metin Çınar, hergün trafik kazalarından dolayı ölümler olduğunun altını çizerek şöyle konuştu; "Bu hafta Bilecik için ne kadar önemliyse, Türkiye ve DÜnya için o kadar önemli bir hafta. Türkiye 16 milyon araç var. Günde 600 tane trafik kazası oluyor, yılda 5-6 bin kişi ölüyor. Bu kazaların %94'ü insan kaynaklı. %5'i araç %1'de yol. Son 10 yılda meydana gelen 7.5 milyon kazada 49 bin kişi ölmüş, 2 milyon kişi yaralanmış, maddi kayıp 9 trilyon lira. Yaralıların dfa %5'i sakat kalıyor. Dünyada ise trafikte her yıl 1.5 milyon insan ölüyor. Son 10 yılda teröre verdiğimiz kayıp 40 bin kişi iken aynı sürede trafik kazalarında kaybettiğimiz kişi sayısı 140 bin. Son 3 yılda trafik kazalarında 2 günde ölen olmamış. Her gün insan ölüyor. 17 Şubat ve 4 Nisan 2011'de nasılsa trafik kazalarında Türkiye'de insan ölmemiş. Bu kadar önemli bir sorun. Bunu sadece Emniyet ve Jandarmanın çözeceği bir mesele değil. Burada milli eğitimden belediyesinden karayollarından sivil toplum örgütlerinden herkesin bu konuya ciddi bir şekilde eğilmesi ve bunun eğitimi sanki milli eğitim eğitimi gibi belli bir yaştan ölene kadar bu insanlara verilmesi gerekir. Tabi eğitim verilirkende eğitim verilecek yerlerin altyapısının iyi olması lazım. Eğer siz yaya geçitlerinizi yapmıyorsanız, yollarınızı, trafik lambalarınızı yapmıyorsanız bunun eğitimini vermekte çok zor. Ancak bu tırmanışa son vermek için toplumun her kesiminin tarafından ciddi bir anlamda eğitilmesi gerekmekte. Trafikte önce siz örnek olun diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz" dedi.

Çınar'ın konuşmasının ardından yılın trafik polisleri, jandarma personeli ve şoförlerine plaket ve ödülleri verildi. Yılın şoförleri Abdullah Cin, Sezai Ceylan ve Sabit Saygılı'ya ödülleri Vali Yardımcısı Süleyman Deniz tarafından verildi. Program daha sonra trafik standının açılmasıyla devam ederken, hafta dolayısıyla Kızılay'da kan bağış çadırını açtı. Emniyet personelinin yoğun olarak ilgim gösterdiği kan bağış kampanyasının iki gün devam edeceği bildirildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.