TSO ile Ziraat Bankası protokol imzaladı

TSO ile Ziraat Bankası protokol imzaladı

Ziraat Bankası ile TOBB arasında imzalanan ‘Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Projesi’ kapsamında Bilecik TSO ile Ziraat Bankası Bilecik Şubesi arasında protokol imzalandı.

Ziraat Bankası ile TOBB arasında imzalanan ‘Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman Projesi’ kapsamında Bilecik TSO ile Ziraat Bankası Bilecik Şubesi arasında protokol imzalandı.

TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine, TSO Başkanı Şükrü Keskin, Ziraat Bankası Bölge Başkanı Canay Demirbel ve Ziraat Bankası Bilecik Şube Müdürü Mehmet Tahir Savaş ile bazı TSO üyeleri katıldı.

Ziraat Bankası Bölge Başkanı Canay Demirbel ile TSO Başkanı Şükrü Keskin’in imzalarını attığı protokolle ilgili Ziraat Bankası Şube Müdürü Mehmet Tahir Savaş tarafından sunum gerçekleştirildi.

İmza töreninin ardından protokolün içeriğine ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman ürünü ile alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruluyor, üye işyeri ve kurumsal kart altyapısı üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuluyor.

Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman ürünü ile topraktan sofraya, denizden masaya 360 derece yaklaşımı ile üretim ve ticaret zincirinin bütün halkaları, sektördeki tüm taraflar finansal açıdan destekleniyor.

Alıcı ile satıcı kendi aralarındaki ticareti, kartlı ödeme sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapacak, bu sayede iş hacimlerini artırabilecekler. Alıcı ve satıcı arasında oluşabilecek tahsilat riski ortadan kalkacak, alıcının ürün ve hammaddeye daha hızlı ulaşması sağlanacak. Alıcı ve satıcı kendi nakit akışlarına uygun ödeme takvimi oluşturabileceklerdir.

TOBB ve bağlı 365 oda/borsa ile 61 sektör meclisi üyesi iş yerleri, ziraat bankasının kurumsal kartı bankkart başak ile yapılacak alımlarda 540 güne kadar vade ve finansal avantajlardan yararlanabileceklerdir. Anlaşmalı mesleki birlik veya dernek üyesi satıcılar ise özel oranlarla ertesi gün ya da banka garantisi ile blokeli veya taksit vadelerinde, tahsilatlarını gerçekleştirme imkânı elde edebileceklerdir.

Bu sistemle, zincirdeki riskleri ortadan kaldırarak, ticaretin daha etkin ve verimli yapılması desteklenecek, alıcının finansman ihtiyacı karşılanıp, üretim, istihdam, ticarette istikrar ve devamlılık sağlanacaktır.

TOBB ile imzalanan bu anlaşmayla, Türkiye’nin her yerine yaygın şube ağı ve güçlü dijital bankacılık altyapısı ile ülkenin dört bir köşesindeki TOBB üyelerinin, uygun koşullarda finansmana ulaşmalarına ve ticaretlerini ziraat bankası güvencesi altında yapmalarına imkân sağlayacaktır” denildi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4360 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.