TSO, YÖREX’TE İLİMİZİ TANITTI

TSO, YÖREX’TE İLİMİZİ TANITTI

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB ve Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, bu yıl 8.si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’e katıldı. Fuarda, Bilecik TSO standı yoğun ilgi görürken açılışa katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet TSO standını ziyaret etti. 

tso-yorexte-ilimizi-tanitti2.jpg

Bilecik TSO tarafından hazırlanan Bilecik standında, Bilecik TSO tarafından Coğrafi İşaret başvurusu yapılan ve Türk Patent Kurumuna onaya sunulan 10 adet ürün içerisinde yer alan Çukurören Biberi, Kızıldamlar Kestane Kabağı, Ayva Lokumu, Nar Lokumu ve Pazaryeri Helvası tanıtıldı.  Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Bilecik bezinden ürünler ve dokuma tezgahıyla, Çömlek Ustası Salim YAŞAR Kınık çömleğiyle, Bilecik Küplü Köyü Kadınları  el sanatı boyama ürünler ile Bilecik Belediyesi de 3D Film gösterimi yapılan kıl çadır, hatıra kayı parası, Bilecik’i tanıtan materyaller ve ilimize ait yöresel ve tarihi kıyafetlerle stanttaki yerini aldı.

Katılımcılar Bilecik’e ait yerel lezzetlerin tadına bakma fırsatı buldu ve Bilecik iline ait el sanatları ürünlerinin üretim safhalarını izlediler ayrıca stantta 2 farklı noktadan Bilecik’e ait tanıtım filmleri katılımcılara izletildi.

tso-yorexte-ilimizi-tanitti3.jpg

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş; ‘’Bu yıl 8.si düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında, Bilecik’in ve ilimize ait yöresel ürünlerin tanıtımı yapılarak ilimizin turizm potansiyeline ve ekonomisine katkı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Odamız tarafından büyük emek ve mesai harcanarak Coğrafi İşaretli Ürün başvurusu yapılan ve Türk Patent Kurumunda onayda olan Bilecik’e ait 10 adet ürünün tanıtılması anlamında YÖREX önemli bir fırsat oldu. İlimize ait yerel lezzetlerin ve ürünlerin ulusal bazda tanıtılması anlamında önemli bir durak olan YÖREX sayesinde yerel lezzetlerimiz ve ürünlerimizin ulusal pazarda yer bulması ve yerel üreticilerimizin fuar sayesinde yeni iş bağlantıları yaparak ekonomik anlamda gelişmeleri amacı ile katıldığımız fuarın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eder, paydaş olarak standımızda yer alan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz’’ dedi. 

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1555 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.