TSO'DA BAŞKAN SEÇİLDİ

TSO'DA BAŞKAN SEÇİLDİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimleri tamamlandı. Şükrü Keskin ile Mehmet Ergün’ün aday olduğu seçimin galibi Şükrü Keskin oldu. 28 meclis üyesi arasında yapılan oylamada; Şükrü Keskin 15, Mehmet Ergün 13 oy aldı. Böylelikle Şükrü Keskin, Bilecik TSO’nun yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta Perşembe günü yapılan seçimlerde turuncu listeden Şükrü Keskin, beyaz listeden ise Mehmet Ergün aday olmuşlar ve her iki adayda 14'er oy alınca seçim ertelenmişti. Yönetim kurulu üyelikleri ise kura ile belirlenmişti.

Gelinen süreçte, 28 meclis üyesi, yönetim kurulu başkanını seçmek üzere 10 Nisan Salı günü yeniden sandığa gitti. Şükrü Keskin ile Mehmet Ergün'ün yeniden yarıştığı başkanlık seçimini iki oy farkla Şükrü Keskin kazandı.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER OLDU?

Hatırlanacağı üzere; Bilecik TSO organ seçimlerinde iki liste yarıştı. Seçim sonucunda turuncu liste 17, beyaz liste ise 11 meclis üyesi kazandı. Ancak yönetim kurulu başkanlığı seçimine gelindiğinde turuncu listeden meclise giren Turgut Özen, İbrahim Sak ve Orhan Şişman'ın beyaz listenin başkan adayına destek olduğu iddia edildi. Hatta turuncu listeden seçilen Orhan Şişman'ın beyaz listenin yönetim kurulunda yer alması dikkat çekti.

Bu bağlamda; Salı günü yeniden yapılan seçimlerde mevcut oylarını muhafaza etmeyi başaran Şükrü Keskin bir oy daha alarak 15 oyla başkanlığa seçildi.  

Mehmet Ergün’ün listesinden Şükrü Keskin’e geçen oyda Mehmet Ergün'ün yaptığı inşaatlarda yaşanan olumsuzluklar ve işlettiği restorantın ruhsatıyla ilgili kötü imajının etkili olduğu iddia edildi.

Ayrıca, Mehmet Ergün'ün işlettiği restorantla ilgili olarak Özel İdare'ye olan kira borcunu ödemediği ve Bilecik Valiliği'nin açtığı tahliye davasını kazandığının anlaşılması üzerine meclis üyesinin oy tercihini değiştirdiği gelen iddialar arasında.

Bu haber toplam 2998 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum