TÜMTÜRK'TEN KAN DONDURAN İDDİA!

TÜMTÜRK'TEN KAN DONDURAN İDDİA!

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, “Çin hükümeti, koronavirüs şüphesi taşıyan binlerce kişiyi Doğu Türkistan’a gönderiyor” iddiasında bulundu.

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Çin’in Wuhan kentinde koronavirüs şüphesiyle karantina altında tutulan yaklaşık 13 bin kişinin Doğu Türkistan’a gönderildiğini iddia etti. Seyit Tümtürk, Çin hükümetinin virüs şüphesi taşıyan binlerce kişiyi kasıtlı olarak Türklerin tutulduğu kamplara koyduğunu öne sürdü. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Doğu Türkistan’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Seyit Tümtürk, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Tümtürk, kan donduran bir iddiayı gündeme taşıyarak, seslerini dünya kamuoyuna duyurmaya çalıştıklarını bildirdi. 

Koronavirüs şüphesiyle karantina altında tutulan 13 bin kişinin Doğu Türkistan’a gönderildiğini anlatan Tümtürk, şöyle konuştu:

“Çin hükümeti Wuhan kentinde virüs şüphesiyle karantinada tutulan 13 bin kişiyi Doğu Türkistan’a, Türklerin tutulduğu kamplara gönderdi. Bu çok korkunç bir durum. Çin hükümeti ise göndermediklerini kaçanların oralara gittiğini söylüyor. Buna inanmak mümkün değil. Tamamen bilinçli ve kasıtlı olarak yapılan bir uygulama. Sesimizi duyurmak, insanlık dışı uygulamaların son bulması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3776 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.