'TÜRBEDEKİ TAHRİBAT ÜZÜNTÜ VERİYOR'

'TÜRBEDEKİ TAHRİBAT ÜZÜNTÜ VERİYOR'

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'nin hizmete girmesinin ardından Şeyh Edebali Türbesi'nin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Gerek ilimizden gerekse il dışından ziyaretçi akınına uğrayan tarihi mekan, birçok misafiri ağırlıyor. 

İstanbul'dan Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyarete gelen bir okuyucumuz türbe içerisindeki duvarlarda meydana gelen tahribatın kendisini üzdüğünü belirterek, cep telefonuyla çektiği fotoğrafları gazetemiz ile paylaştı. 

İstanbul'dan Bilecik'teki yetkililere sesini duyurmak istediğini belirten duyarlı vatandaş,"Türbedeki tahribat üzüntü veriyor" dedi. 

Yetkilileri bir an önce konuyla ilgilenmeye davet eden okurumuz, bir dönem Ertuğrulgazi Türbesi'nde yaşanan olumsuzlukların Şeyh Edebali Türbesi'nde de meydana gelmesinden korktuğunu ifade ederek,"Yöneticilerimizden durumla hemen ilgilenmelerini istirham ediyorum. Şeyh Edebali Hazretleri'nin huzuruna çıkarken hemen kapıdan girince göze çarpan kötü görüntünün ortadan kaldırılmasını bir vatandaş olarak istiyorum. Söğüt'te Ertuğrulgazi Türbesi'nde yaşanan aksaklıklar tüm Bileciklilerin malumu ve Şeyh Edebali Türbesi'nde de aynı şeylerin yaşanmasından çok korkuyorum. 

Bilecik Belediyesi'nin ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın tarihimize ve ecdadımıza verdiği büyük önemi çok iyi biliyorum. Ve sayın başkanımız başta olmak üzere Bilecikli yöneticilerin konuyla ilgileneceklerine olan inancım tam. Lütfen mübarek Bilecik topraklarında bu kötü görüntülere izin vermeyin" dedi. 

seyhedebali2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2492 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum