TURİZMDE GÜNEY KORE ATAĞI

TURİZMDE GÜNEY KORE ATAĞI

Bilecik Valiliği koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Pazaryeri Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, Osmaneli Belediye Başkanlığı iş birliğinde THY desteklerinde düzenlenen programda Güney Koreli sosyal medya fenomenleri ve blog yazarları Bilecik’te ağırlandı.

turizmde-guney-kore-atagi2.jpg

Güney Koreli blogger ekibi Bilecik ve ilçelerine bir gün süreli ziyarette bulundu. Ekip ziyaretlerine Pazaryeri ilçesindeki Bozcaarmut Gölet’inde kahvaltı ile başlarken, geleneksel çömlekçiliği ile ünlü Kınık Köyü’nde çömlek yapımını deneyimledi. Pazaryeri helvası ve ünlü bozasını tadan ekip, yaşayan bir Kore gazisi ile buluştu. Güney Koreli blogger ekibi Pazaryeri’ndeki temaslarında Kaymakam Oray Güven ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin ile de görüştü.

Pelitözü Göleti Tesislerinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ile bir araya gelen Güney Koreli blogger ekibi daha sonrasında sırasıyla Saat Kulesi, Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini, Söğüt’te de Ertuğrul Gazi Türbesini, Hamidiye Külliyesini, Etnografya Müzesini, Çelebi Mehmet Camii ve Meydanı ile Kuyulu Mesciti ziyaret etti.

Temas ve incelemelerine Osmaneli’de Belediye Başkanı Münür Şahin ile görüşerek başlayan Güney Koreli blogger ekibi Osmaneli’nde de Geleneksel Osmaneli Evleri, Rüstem Paşa Camii, Aya Yorgi Kilisesi ve Seyir Tepesini gezerek, fotoğrafladı.

turizmde-guney-kore-atagi3.jpg

Bilecik’i yeşil doğası ve sıcak insanlarıyla oldukça samimi ve huzurlu bulan ekip; Bilecik’ten güzel anılar biriktirdiklerini ve Bilecik’e mutlaka tekrar gelmek istediklerini belirterek memnuniyetlerini dile getirdi. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada; Güney Kore’ye yönelik turizm çalışmalarının illerdeki paydaşlarla iş birliği içerisinde devam edeceği, bu kapsamda önümüzdeki aylarda Güney Koreli seyahat acentaları için de tanıtım organizasyonu düzenleneceği belirtildi.

Bu haber toplam 3219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum