Türk Ata Üniversite ilgisizliğin kurbanı olmasın!

Türk Ata Üniversite ilgisizliğin kurbanı olmasın!

Türk Dünyası, gönül coğrafyası ve Söğüt için, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin takdire şayan "TÜRK ATA ÜNİVERSİTESİ" projesi MHP'li Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever döneminde de ilgisiz kaldığı iddia edildi.

Türk Dünyası, gönül coğrafyası ve Söğüt için, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin takdire şayan "TÜRK ATA ÜNİVERSİTESİ" projesi MHP'li Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever döneminde de ilgisiz kaldığı iddia edildi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Aklımdan hiç çıkmıyor’ dediği Türk Ata Üniversitesi ata toprağı Söğüt’te, Türk Cumhuriyetlerinden gelecek öğrencilerin okuyacağı bu büyük proje.  Bahçeli'nin "O iş yapılacak" talimatını verdiği Türk Ata Üniversitesi ile ilgili MHP'li Belediye Başkanı İsmet Sever’in Söğüt Belediye Başkanlığındaki iki yıla yakın zamandır  herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

Bilindiği üzere; Söğüt’te arazisi alınan ancak bir türlü kurulamayan vakıf üniversitesi için dönemin MHP’li Belediye Başkanı Halil Aydoğdu zamanında başlayan çalışmalar daha sonra belediyenin AK Parti’ye geçmesi ile askıya alınmıştı. Halil Aydoğdu’nun MHP’den yeniden başkan seçilmesinin ardından yine gündem olan Türk Ata Üniversitesi bu kez de Aydoğdu’nun İYİ Parti’ye geçmesiyle rafa kalkmıştı. 

2019 yerel seçimleri öncesi Basın Masası’na konuk olan dönemin belediye başkanı Halil Aydoğdu, Türk Ata Üniversitesi ile ilgili soruya “Yapılması için ne gerekiyorsa ben şahsen yapmaya hazırım. Konu artık bizim dışımızda kaldı çünkü o sayın Bahçeli'nin projesi. Onun talimatıyla yerler alındı. Biz kendisi ile yol ayrımına girmeden önce yaptığımız görüşmelerde sayın Bahçeli ısrarla 'O iş yapılacak' demişti. Biz MHP'den ayrıldıktan sonra diyaloglarımız kesildi. Bize düşen görev varsa canla başla elimizden geleni yaparız. Eğer vakıf bize bir görev tevdi ederse fazlasını yaparız. Projenin hala masada olduğunu biliyorum. Ne zaman başlanır bilmiyorum” şeklinde konuşmuştu. 

Gelinen süreçte, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli önderliğinde kurulan Cumhur İttifakı Türk Ata Üniversitesi için bir fırsat. Söğüt Belediyesi’nin de Cumhur İttifakı’nda olmasıyla birlikte avantaj 2’ye katlanıyor. Ancak, tüm bu fırsatları değerlendirmek için en önemli görev Belediye Başkanı İsmet Sever’e düşüyor. İsmet Sever’in konuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Ayrıca, Cumhur İttifakı ortağı AK Parti yetkililerin de elini taşın altına koyması ve iktidarın imkanlarını Söğüt için kullanması bekleniyor. 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum