TÜRK OCAKLARI BİLECİK’TE BULUŞTU

TÜRK OCAKLARI BİLECİK’TE BULUŞTU

Türk Ocakları’nın ‘Marmara Bölge İstişare Toplantısı’ Bilecik’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Genel Sekreter Prof. Dr. Emrah Şenel, şube başkanları ile diğer davetliler katıldı. 

Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, burada yaptığı konuşmada, Bilecik’in tarihi önemine dikkat çekerek ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Suriye meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Öz, Barış Pınarı Harekatı’na desteğini yineleyerek Suriye’nin kuzeyindeki terör tehdidinin tam olarak ortadan kaldırılmadığına vurgu yaptı. 

Türk Ocakları Marmara Bölge Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Bilecik Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin, açılış konuşmasını yaparak katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ dedi. 

turk-ocaklari-bilecikte-bulustu2.jpg

İstişare toplantısının Bilecik’te gerçekleşmesinin toplantıya ayrı bir değer kattığını ifade eden Taner Bilgin, Türk Ocakları’nın kuruluşundan bu yana Türk Milleti’nin faidesi için çalıştığını söyledi. 

Bilgin, salona hitap ettiği konuşmasının devamında, şunları aktardı:

‘BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR ONUR’

“Bugünde, bu amaç ile çalışan siz değerli misafirleri burada yani tarihin sıfır noktasında, Osmanlı Devletinin Neşvünema bulduğu topraklarda, Şeyh Edebali hazretlerinin huzurunda, ağırlamak bizler için büyük bir onur” dedi. 

Dedem Ertuğrul Gazinin Otağ kurduğu yer Bilecik. Bu yönüyle Kuruluşun beşiği. Bununla birlikte bu özellikleri dolayısıyla hem kuruluşun hem de kurtuluşun şehri nitelemesine haiz olmuştur.

Bilindiği üzere geleneksel hale gelen bölge toplantılarının hepimiz için önemi büyüktür. Zira bu toplantılarda Yüce Türk Devletini nasıl olurda daha iyi yerlere getirebiliriz? Sorusuna cevap arayıp İl ve İlçe Başkanlarımızla istişarelerde bulunmaktayız. 

turk-ocaklari-bilecikte-bulustu3.jpg

Bu sene de bölge toplantılarından birisinin Bilecik’te yapılması bizler için büyük bir mutluluk. Şahsım ve Bilecik Türk Ocaklı üyelerimiz adına başta Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Öz’e, Genel sekreterimiz Prof. Dr. Emrah Şenel’e ve Türk Ocakları Yönetim Kurulu üyelerine hassaten teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

GENEL BAŞKAN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Bilecik Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin’in açılış konuşmasının ardından söz alan Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, Bilecik’in tarihimizdeki önemi ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye’nin Suriye meselesi başta olmak üzere, güvenlik, ekonomi, hukuk ve eğitim alanındaki sorunlarına dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Öz, çözüm önerilerinde bulunarak Türk Ocakları’nın bu süreçte üstlendiği misyonu anlattı. 

Prof. Dr. Mehmet Öz, Türkiye’nin sorunlarına ilişkin yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

‘SURİYE, KÜRESEL EGEMENLİK SAVAŞLARININ BİR PARÇASI’

“Türkiye, bir takım sıkıntıların içinden geçiyor. Suriye konusu kendi başına bir mesele değil. Suriye, küresel egemenlik savaşlarının bir parçası. Irak’ın parçalanması da bunun bir parçasıydı. O süreçten sonra hedef tahtasına İslam dünyası konuldu ve yeni dönem başlatıldı. Bu bir küresel egemenlik mücadelesidir. 

Küreselleşme adı altında ‘Milli Devlet’ kavramına saldırdılar ve parçalanmalara yol açtılar. BOP’a geldik ve Kürt sorunu ile mezhep farklılıkları kullanılarak bu proje hayata geçirilmek istendi. Türkiye, doğru adımlar atsa da yanlış politikaları da savundu. Suriye konusunda da böyle oldu. Büyük hatalar yapıldı. 100 bin sığınmacı sınır vardı ancak 4 milyon sığınmacı geldi. ABD resmen yanılttı. Biz işin başında ABD ile beraberdik. Sonra ABD PKK’nın ismini değiştirerek çeşitli isimlerle onlarla müttefik oldu. 2015 yılından sonra doğru adımlar atıldı ve harekatlar başladı ancak iş bitmedi. Teröristler hala orada. Türkiye dediği yerin tamamını kontrol altına almalıydı. Rusya ve rejim oradaki teröristleri çıkarmak istemiyor, Büyük İsrail Projesi’ni gerçekleştirmek için İsrail’in güvenliği sağlanmak isteniyor. Maalesef İslam dünyası da bunlara destek veriyor. Arap dünyası harekatta Türkiye’ye destek vermedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözünü sonuna kadar destekliyorum ‘Diğer devletler Suriye’den çıkmadan biz çıkmayız’ diyor, doğru laf. 

turk-ocaklari-bilecikte-bulustu4.jpg

Türkiye’nin daha güçlü propagandalar yapması lazım. Suriye’nin demografik yapısı değişiyor diyorlar ama aslında demografik yapısı bozulan Türkiye. Toplamda 5,5 milyon sığınmacı var ülkemizde. Rusya ve ABD ile varılan mutabakatlarda Türkiye’nin bölgedeki Türkmen varlığını savunmalı. Türk dünyası ile ilişkiler güçlendirilmeli. Türk Dünyası Konseyi’ni memnuniyetle karşılıyoruz. Türk Dünyası’nın, İslam Dünyası’nın ve Balkanların birleşmesi çok güzel sonuçlara doğuracaktır” diye konuştu. 

TÜRKİYE’NİN SORUNLARINDAN BAHSETTİ

Konuşmasının devamında ülkemizin ekonomik sıkıntılarının da varolduğu ifade eden Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, şöyle konuştu:

“Ekonomik sıkıntılarımız var. Üretime dönük değil tüketimi özendiren bir ekonomi politikası izleniyor. Milli gelirimiz düşüyor. Türkiye, katma değer oluşturan ürünler yapmalı. Bize uygun tercihler yaparak o alanda uzmanlaşmalıyız. 

Gençlik ve eğitim konusunda maalesef yenilikler arıyoruz ancak bir türlü sistem oturmuş değil. Türkiye eğitimine en büyük darbe 28 Şubat’ta vuruldu. Sorgulayan ve sosyal iletişimde etkili etkili bir gençlik yetiştirmeliyiz. Yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönem teknolojinin dönemi olacak. İnanç ile bilimi birleştirmemiz lazım. 

Hukuk devleti anlayışının sarsılmaması çok önemli. Adalet kavramı tam olarak uygulanmalı. Ehliyet ve liyakat bir kenara bırakılıp başka kriterlerle iş yapılırsa adalet zedelenir. Her alanda adalete güven tam olmalı. Özellikle beyin göçünü engellemek için ehliyet ve liyakatı hayata geçirmemiz lazım. 

turk-ocaklari-bilecikte-bulustu5.jpg

Son sistem değişikliğinden sonra devletlerin olmazsa olmazı istişare mekanizması da zaafa uğradı. Eski sistemimizde iyi değildi belki ama meclisin güçlendirilmesi lazım. Yargı bağımsızlığı tam olarak sağlanmalı. 

‘BİZ HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ’

Biz Türk milliyetçileri olarak tarihimize bir bütün olarak bakıyoruz. Osmanlı da Cumhuriyet’te bizim tarihimiz. Türk milliyetçileri Türkiye’nin çimentosudur. Bizim gibi ilim ve bilim alanındakilerin sürekli çalışması lazım. Biz hep birlikte Türk milletiyiz. Birleştirici bir dil kullanmak istiyoruz. Türk Dünyası perspektifinden asla uzak kalamayız. 

Türk Ocakları olarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak nesilleri milli mefkure ile yetiştirmek istiyoruz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak milletin geleceğini tasarlamamız lazım. Geçmişimize sahip çıkıp günümüze uyarlayarak, yenilikler katarak çalışmaya devam edeceğiz. 

Türkiye’nin derdi çok, bizde bu dertlerle dertlenen bir topluluğuz. Bunu yaparken karşılık beklemiyoruz, gönüllü yapıyoruz. Geleceğimizi de ona göre hazırlamamız lazım” ifadelerini kullandı. 

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün konuşmasının ardından istişare toplantısı ile devam eden program, Söğüt gezisi ile son bulacak.

esgem-haber-ici-001.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3595 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.