TÜRK OCAKLARI GENEL BAŞKANINDAN GAZETEMİZE ZİYARET

TÜRK OCAKLARI GENEL BAŞKANINDAN GAZETEMİZE ZİYARET

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, gazetemizi ziyaret etti.

738’inci Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında TRT’nin Söğüt’ten yapacağı programa katılmak üzere ilimize gelen Genel Başkan Mehmet Öz, temasları çerçevesinde Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ile görüştü.

‘BİLECİK, TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YERİ’

Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin ve Dr. Öğretim Üyesi Halim Demiryürek ile birlikte gazetemize gelen Mehmet Öz, Bilecik’in Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi. Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri ile Bilecik’in tarihi misyonu üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Mehmet Öz, Bilecik’in sahip olduğu tarihi değerlere ve taşıdığını önemli misyona vurgu yaparak, “Bu kadar tarihi öneme haiz bir ilimizde kalkınma ile ilgili bir takım problemler varsa bunları devlet büyüklerimizin düşünmesi lazım” dedi.

İlimizdeki tarihi mirasa sahip çıkılarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade eden Öz, şunları kaydetti:

‘BİLECİK, İHMALE GELMEYECEK BİR BÖLGEDİR’

“Her şeyden önce buradaki tarihi mirasın çok iyi korunarak gelecek nesillere aktarılması lazım. Bu hem tarihimize sahip çıkmamız anlamına geliyor hem de bölgenin kalkınmasına ve geleceğe yürümesine vesile olacaktır. Tarih, olmuş bitmiştir ama onu inkâr edemeyiz çünkü o bizim kimliğimiz. Tarih, ayağımızı basacağımız zemindir ancak sadece basmak yetmez. Yürümek ve ileriye doğru sıçramak lazım. Onun için Bilecik’in kalkınması için devletimizin çeşitli birimlerinin koordineli şekilde çalışmalar yapması lazım. İhmale gelmeyecek bir bölgedir diye düşünüyorum.

Bilecik, Osmanlı Devleti’nin kurulmasında stratejik anlamda çok önemli bir yerdir. O bakımdan yine devletimizin bu ilimize ve çevresine gerekli önemi vermesi lazım diye düşünüyorum. Ayrıca manevi olarak bir hüviyeti var.

Burada bir üniversitenin temeli atıldı ve üniversitenin Bilecik’in gelişmesine katkı vereceğini ümit ediyorum. İnşallah bu üniversite ilimizin kalkınmasına fayda sağlar” dedi.

Ziyaret, günün anısına hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

turk-ocaklari-genel-baskani-gazetemizi-ziyaret-etti2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum