TÜRK OCAKLARI’NDAN AYM’NİN KARARINA TEPKİ!

TÜRK OCAKLARI’NDAN AYM’NİN KARARINA TEPKİ!

Bilecik Türk ocağı Başkanı Doç. Dr. Taner Bilgin, Anayasa Mahkemesinin (AYM) "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla hazırlanan metne imza atan akademisyenlerin, terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda verdiği "hak ihlali" kararına tepki gösterdi.

Taner Bilgin, konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin kararını üzüntüyle karşıladığını belirtti. Bahse konu metne imza atan akademisyenlere de tepkisini ortaya koyan Taner Bilgin, “Demokrasi, insan hakları ve barış gibi kavramları kirleten bu zihniyeti kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Ocaklarının sürecin en başından beri duruşunun net olduğunu ifade eden Taner Bilgin, şöyle devam etti:

“Bugün gelinen noktada, söz konusu bildiri dolayısıyla yargılanan şahısların, fikir ve ifade hürriyetini kullandıkları için haklarında verilen mahkûmiyet kararlarının hak ihlali olduğu yönündeki Anayasa Mahkemesi kararını üzüntüyle karşılıyoruz. Fikir ve ifade hürriyeti, demokratik hukuk devletinin olmazsa olmazlarındandır. Bununla birlikte, Türk Devleti’nin güvenlik güçlerinin, terör örgütüne karşı büyük bir özveri ve ihtimamla yürüttüğü mücadeleye “kasıtlı kıyım”, “katliam” vb. yaftalarla saldırmanın bu kapsamda değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini, büyük Türk milletinin engin ferasetine bırakıyoruz. Bizi bu meselede ilgilendiren husus, şahısların mahkûm edilip edilmemesi değildir. Bunların bir kısmı, belki de imzaladığı metnin muhtevasını tam olarak görmemiştir. Nitekim bazıları, sonradan imzalarını geri çekmişlerdir. Asıl mesele, terör örgütüyle mücadele eden devleti en ağır sözlerle suçlarken terör örgütüne açıkça destek veren bu şahısların “barış akademisyeni” olarak takdim edilmesidir. Demokrasi, insan hakları ve barış gibi kavramları kirleten bu zihniyeti kınıyoruz.

Türk Ocakları olarak etnik ve mezhebî ayrım yapmaksızın Türk milletinin bütün fertlerinin insan hakları ve hukuk devleti çerçevesinde yaşamaya hakkı olduğuna yürekten inanıyoruz. Yeter ki bölücüler, uluslararası odakların maşaları ve onların aydın/akademisyen kılıklı destekçileri gölge etmesinler” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum