TÜRKİYE'DE İLK KEZ BİLECİK'TE YAPILDI

TÜRKİYE'DE İLK KEZ BİLECİK'TE YAPILDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kantin İşletmecileri Derneği işbirliğinde yürütülen 'Süt iç! Her yaşta' projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda ayrıca lise öğrencilerine yönelik süt ve süt ürünleri dağıtımı gerçekleşerek bu kapsamda bir ilke imza atıldı. Bilecik, lise öğrencilerine süt ve süt ürünleri dağıtılan tek il olma özelliğini eline aldı. 

2-031.jpg
Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği ile birlikte yürütülen‘‘Süt İç! Her Yaşta’’ projesi kapsamında Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Proje kapsamında bilgiler veren proje koordinatörü Leyla Kalın; “Projemizin amacı ergenlik dönemindeki gençlerimizin fiziksel büyümelerinde süt ve süt ürünleri ile beslenmelerinin önemini kavratmaktır. Örneğin; cilt sağlığı ve güzelliğinde, iskelet ve dişlerin büyümesi ve sağlığında, normal ağırlığın korunmasında, kas gelişiminde fiziksel ve zihinsel yönden güçlü olmasında besin öğelerinin etkileri önemlidir. Ergenlik döneminde günlük ortalama 2,5 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketilmesi gerekmektedir.
Projemizde  bugüne kadar, öncelikle kantin işletmecilerine yönelik süt ve süt ürünlerinin önemi ve satışı, saklama koşulları ile ilgili bilgilendirici toplantı yapıldı. Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından hazırlatılan sağlık-gıda-hiyjen ve su tasarrufu konulu afişler tüm okullara dağıtıldı. Kantin işletmecilerimizle istişare toplantıları yapıldı. 

1-034.jpg
Lise öğrencilerine yönelik süt ve süt ürünleri dağıtımı yapılması nedeniyle Türkiye'de ilk ve tek projedir" dedi. 
Bilgilendirme toplantısında Eker Süt Ürünleri A.Ş. Gıda Mühendisi Serap Kösemehmet tarafından sunum yapıldı. Kösemehmet, öğrencilerin sorularını yanıtladı .
Program sonunda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun tarafından EKER Süt Ürünleri yetkililerine hediye takdiminde bulunuldu. 

3-018.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4689 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.