TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ OLACAK

TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ OLACAK

Osmaneli'nde yapılması planlanan “Doğa Tarihi Müzesi”nin proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya çok sayıda davetli katıldı. Bahse konu projenin hayata geçirilmesiyle Türkiye'de iki tane bulunan 'Doğa Tarihi Müzesi'nin üçüncüsünün Osmaneli'ne yapılacağı bildirildi.  

Tanıtım toplantısına Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Belediyesi daire başkanları ile Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş, Doç. Dr. Gökçe Yüksek, başta olmak üzere fakültedeki diğer öğretim üyeleri ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Msc. Sefa Ak katıldı.

Proje hakkında katılımcılara sunum yapan Sefa Ak, Coğrafya’nın duayen ismi Prof. Dr. Oğuz Erol ile duayen Jeolog Prof. Dr. İhsan Ketin hocaların makale ve kitapları ile bilginin gücüne ulaştığını belirterek, cümlelerine başladı. Dünyadan ve Türkiye’den Doğa Tarihi Müzesi örnekleri vererek, yapılması düşünülen Müzenin fiziki yeterlilik envanteri hakkında bilgiler verdi.

Müzenin içerisinde kayaçlar, ve paleocoğrafik dönemlere ait haritalar, Bilecik ve çevresindeki jeolojik birimlerin uygulamalı stratigrafik materyalleri, basılı yayın ve animasyon filmlerin olacağı salon, tematik toplantıların yapılabileceği kütüphaneye sahip olacağını, müzede konferans salonunun yanı sıra çocuklar için vakit geçirebilecekleri genç yerbilimci odasının da olabileceğini söyledi. Müzenin planlanmasında Coğrafya, Turizm, İşletme bölümü araştırmacılarından oluşacak ekibin kurulacağını belirterek; multidisipliner çalışmaların başarılı örnek teşkil ettiğine değindi. 

Ak, "Müzenin tek gayesinin genç arkadaşlarımıza ve her yaştan olacağı ziyaretçilere birer eğitim kurumu ve Bilgi turizmi mekânı olacağını söyledi. Ülkemizin güzide coğrafyası hakkında bir bilgi evi görevi göreceğini sözlerine ekleyerek; Anadolu’nun mükemmel coğrafyasının özellikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.’’ Daha sonra Osmaneli Turizm ve uygun kent modeli ile örnek teşkil eden; modern bir ilçenin planlanmasında en büyük paya sahip olan Osmaneli Belediye Başkanı Sayın; Münür Şahin ve ekibine destekleri için teşekkür etti."

Konuşmaların ardından Müze hakkında değerlendirilmelerin yapıldığı toplantı sonrası; Münür Şahin Osmaneli’ne kazandırdığı turistik mekânları katılımcılara bizzat tanıttı. Günün sonunda katılımcı akademisyenler bu güzel misafirperverliği için Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin’e teşekkürlerini bir kez daha takdim etti.  

turkiyede-ucuncu-olacak2.jpg

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.