TÜRKİYE'NİN İLK ÖĞRENCİ KIRAATHANESİ AÇILDI

TÜRKİYE'NİN İLK ÖĞRENCİ KIRAATHANESİ AÇILDI

Bilecik Belediyesi tarafından üniversite yerleşkesine kazandırılan Öğrenci Kıraathanesi; Milli Sporcu, Dünya Şampiyonu ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve il protokolü ile öğrenci ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Kentin girişinde motosiklet tutkunları ile il protokolü tarafından karşılanan Kenan Sofuoğlu, daha sonra Bilecik Belediyesi Öğrenci Kıraathanesinin açılışına geçti.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış programında konuşan Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik’in çok güzel açılışlar ve programlar için çok değerli konukları ağırladığını kaydetti.

turkiyenin-ilk-ogrenci-kiraathanesi-acildi2.jpg

‘’GENÇLERİMİZ İÇİN ÇOK DAHA GÜZEL HİZMETLERİMİZ OLACAK’’

Konuşmasında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Millet Kıraathanesi projesinin bir örneğini Öğrenci Kıraathanesi olarak Bilecik’te açtıklarını kaydeden Belediye Başkanı Nihat Can; şunları söyledi:

‘’Üniversite yerleşkemize kazandırdığımız Öğrenci Kıraathanesi ile  öğrencilerimizin zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri amacıyla gerçekleştirdik. Çok şükür şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Eğitim ve gençlerimize yönelik birçok güzel çalışmayı gerçekleştirdik   Özellikle de öğrencilerimiz ve gençlerimize yönelik çalışmalarımıza büyük önem veriyor ve bu konuda ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Millet Kıraathanelerinin bir örneğini tarihimize ve kültürümüze uygun bir tema ile Bilecik Belediyesi olarak üniversite yerleşkemize Öğrenci Kıraathanesini kazandırdık. Üniversite öğrencileri ve akademik personelimizin nezih bir ortamda kitap okuyabileceği, sosyal bağlarını güçlendireceği ve belediyemiz tarafından çeşitli ikramların sunulup, çeşitli aktivitelerin yapılacağı Öğrenci Kıraathanemiz 250 metrekare alana sahip olacak. Bu anlamlı açılışımızda bizlerin davetine icabet eden Sayın Valimiz Bilal Şentürk, Milli Sporcumuz ve Dünya Şampiyonu 27. Dönem Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Milletvekilimiz Selim Yağcı ve Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş’a gerek katkıları gerek programımıza katılımları dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Öğrenci Kıraathanemiz öğrencilerimize, üniversitemize ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun. ‘’ifadelerini kullandı.

turkiyenin-ilk-ogrenci-kiraathanesi-acildi3.jpg

‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ GÜZEL HİZMETLERLE BULUŞTURAN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Milletvekili Selim Yağcı ise açılışta yaptığı konuşmada; ‘’Milli Sporcumuz ve Dünya Şampiyonu 27. Dönem Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, il protokolümüz ve vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin katılımlarıyla Belediyemiz tarafından yapılan Öğrenci Kıraathanesinin açılışındayız. Belediye Başkanlığı zamanımızda planladığımız böyle güzel bir eserin bitirilmesinde katkısı olan Belediye Başkanımız Nihat Can kardeşime ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz burada zamanlarını en güzel şekilde geçirme imkanı bulur’’ ifadelerini kullandı.

‘’ÖĞRENCİLER İÇİN GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPAN MİLLETVEKİLİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Milli Sporcu ve Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ise Bilecik’te çok güzel şekilde ve ilgiyle karşılandığı için duyduğu memnuniyeti belirterek; ‘’Öncelikle böyle güzel eserlerin açılışı ve anlamlı projelerin düzenlenmesi için Bilecik’te olduğum için duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bilecik’in girişinden itibaren bizi seven motosikletli kardeşlerimizin eşliğinde geldik ve bu ilgi dolayısıyla çok mutlu oldum. Bilecik’te eğitim ve gençlik için güzel çalışmaların gerçekleştirilmiş olması da çok güzel bir durum. Milletvekilimiz Selim Yağcı ve Belediye Başkanımız Nihat Can’a bu güzel çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyorum. Öğrenci Kıraathanesi öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

turkiyenin-ilk-ogrenci-kiraathanesi-acildi4.jpg


 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3321 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum