Türkiye’nin Venedik’i Eskişehir’e Seyahat Etmek İçin Sabırsızlanacağınız Birbirinden Özel Tavsiyeler

Türkiye’nin Venedik’i Eskişehir’e Seyahat Etmek İçin Sabırsızlanacağınız Birbirinden Özel Tavsiyeler

Türkiye’nin Venedik’i Eskişehir’e Seyahat Etmek İçin Sabırsızlanacağınız Birbirinden Özel Tavsiyeler

Türkiye’nin Venedik’i Eskişehir’e Seyahat Etmek İçin Sabırsızlanacağınız Birbirinden Özel Tavsiyeler

Öğrenci şehri olarak anılan İç Anadolu Bölgesi’nin güzel şehri Eskişehir, tarihi, doğası ve eğlence olanakları ile ziyaretçilerine zengin bir gezi deneyimi sunmaktadır. Her bütçeye ve zevke uygun gezi olanaklarına sahip şehir, aynı zamanda İstanbul, Bursa ve Ankara’ya yakın konumu ve kolay ulaşım olanakları ile avantaj sağlamaktadır. En güzel gezi noktalarından, en lezzetleri yemekleri tadacağınız restoranlarına kadar Eskişehir’de mükemmel bir tatil için siz de yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Eskişehir’i Vazgeçilmez Kılan Birbirinden Güzel Gezi Noktaları

Kusursuz bir şehir tatili için seçebileceğiniz Eskişehir, hem tarih hem doğaseverler için birbirinden özel noktaları ile hafızalara kazınmaktadır. Eskişehir gezilecek yerleri bakımından zengin bir şehir olmasının yanı sıra dolu dolu zaman geçirebileceğiniz özel mekanlara ve eğlence olanaklarına sahiptir.

Tarihi Odunpazarı Bölgesi Eskişehir’in nostaljik atmosferi ile ziyaretçilerini zamanda keyifli bir yolculuğa çıkartan en özel noktalarından biridir. Şehrin en eski yerleşim yeri olan Odunpazarı, tarihi konakları, çeşmeleri ve müzeleri ile en az yarım gününüzü dolu dolu geçirmenize olanak sunmaktadır. Rengarenk Odunpazarı Evleri ile çevrili sokaklarda gezdikten sonra meydanda yer alan kahvede soluklanıp, Odunpazarı’ndan Eskişehir’in bir başka nadide noktasına doğru yola koyulabilir ya da burada yer alan butik otellerden birinde konforlu bir akşam geçirebilirsiniz.

tarihi-odunpazari-bolgesi.jpg

Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi Odunpazarı’ndan ayrılmadan önce mutlaka görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. Yılmaz Büyükerşen ve öğrencilerinin yaptığı 200‘e yakın balmumu heykelin sergilendiği müze, Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzeleri’ne benzemektedir. Türkiye’nin en değerli isimlerinin aslına tıpa tıp uygun balmumu heykelleri ile fotoğraf çektirerek burada keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Pazartesi günleri kapalı olan müze hafta içi 10.00 – 17.00, hafta sonu 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olup, giriş ücretlidir.

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi ziyaretçilerine Eskişehir’de Venedik atmosferi yaratmaktadır. Şehrin pek çok noktasından geçen Porsuk Çayı’nın en özel noktası olan Adalar bölgesi, aynı zamanda şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden de biridir. Çayın etrafında yer alan çok sayıda kafe ve restoran konuklarını özel lezzetlerle bu manzaraya karşı ağırlamaktadır. Bahar ve yaz aylarında ise çayda gondol ve bot turları düzenlenmektedir. Dört mevsim ayrı güzel olan Adalar bölgesinde, kar manzarası da fotoğraflanmaya değer anlara sahne olmaktadır.

Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı Eskişehir’in en meşhur parkı olup, 7’den 70’e herkesin odak noktalarından biridir. Sazova parkı, Eskişehir Kütahya yolu üzerinde yer almaktadır. Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, ETİ Sualtı Dünyası, Japon Bahçesi, Sabancı Uzay Evi, Bilim Kültür Merkezi, Esminyatürk, Türk Dünyası Kültür Merkezi gibi pek çok alana ev sahipliği yapan parkta tüm gününüzü eşsiz deneyimlerle geçirmeniz mümkündür.

Kentpark Eskişehir gezilecek yerler listesinin en dikkat çeken noktalarından biridir. Şehirlerarası otobüs terminalinin karşısında yer alan park, göletinde yüzen kuğuları, kafe, restoran, oyun parkı ve yürüyüş yolları ile keyifli bir gün geçirmenize olanak sunmaktadır. Bu seçenekler tüm parklarda yer alabilecek özellikler arasında yer alırken, bu parkı özel kılan ise deniz bulunmayan Eskişehir’de parkın içerisine yapay bir plaj kurulmuş olmasıdır. Aile bölümlerinin de olduğu plaj alanı, yaz aylarında en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

kentpark.png

Kurşunlu Camii Ve Külliyesi kent gezinize keyifli bir tarih deneyimi eklemek isterseniz, mutlaka listenize dahil etmeniz önerilen yerlerden biridir. Çoban Mustafa Paşa tarafından 1525 yılında yaptırılan külliyenin içerisinde yer alan Kurşunlu cami, günümüzde hala şehrin en önemli dini yapıları arasında yer almaktadır. Külliyenin diğer bölümlerini oluşturan Lületaşı Müzesi, El Sanatları Çarşısı, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi ve Sıcak Cam Üfleme Atölyesi ise sanata doyacağınız birbirinden özel anlara ev sahipliği yapmaktadır.

Eskişehir’in Eşsiz Mutfağını Deneyimleyeceğiniz Birbirinden Özel Restoran Önerileri

Mezze Eskişehir’de lezzetli mezeleri, deniz ürünleri ve seçkin atmosferi ile ön plana çıkan bir mekandır. Balık için uygun olan mekanda iki kişi ortalama hesap 225 TL – 400 TL arasındadır.

Adres: Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad. Nazım Hikmet Sok. No:2 Eskişehir Merkez, Eskişehir Merkez, Eskişehir Türkiye

Ayten Usta Gurme Osmanlı ve Selçuklu mutfaklarından seçkin lezzetleri ve sınırsız serpme kahvaltısı ile misafirlerinden tam not almış bir işletmedir. Fiyat ortalaması 25 TL – 100 TL aralığındadır.

Adres: Ulu Önder Parkı Tepebaşı, Eskişehir 26200 Türkiye

Fahrettin Usta Tarihi Meşhur Balaban Kebap Eskişehir’in bu meşhur lezzetini işinin ehlinden yemek isteyenler için en doğru adrestir. Izgaradaki etlerin son bir dokunuş ile nostaljik ütü ile ütülendiği bu işletme, salaş atmosferi ile öğlen yemeklerinizi mükemmel kılacaktır. Kişi başı fiyatlar 25 TL – 40 TL arasındadır.

Adres: Kurtuluş Mh. Ziyapaşa Cd. Yolveren Sk. No:46/B

Ciğerci Ahmet adını aldığı ciğerinin yanı sıra tavuğuyla da oldukça meşhur bir işletmedir. Canlı müzik hizmeti de bulunan işletmede, masanıza ana yemekten önce ikramlar sunulmaktadır. İki kişi ortalama hesap 90 TL – 110 TL arasındadır.

Adres: M. Kemalpasa Mh., Eskişehir Türkiye

Sempre Mediterranean Cuisine bir yanı İtalyan bir yanı Çin mutfağı olarak hizmet veren bir işletmedir. Alanında uzman aşçıların elinden çıkan lezzetleri tadabileceğiniz işletmede, canlı müzik hizmeti de oldukça kalitelidir. Kişi başı fiyatlar 70 TL – 140 TL arasındadır.

Adres: Hoşnudiye Mahallesi, Kızılcıklı M. Pehlivan Cd. Eti Plaza, Eskişehir 26130 Türkiye

Eskişehir Çiğbörek Evi şehrin lüks ve zengin menülere sahip restoranlarının yanı sıra meşhur çiböreğinin tadılacağı en doğru mekanlardan biridir. Yöresel lezzetleri de tadabileceğiniz işletmede, kişi başı fiyatlar 12 TL – 40 TL arasındadır.

Adres: Atatürk Bulv. D:97 Eskişehir Merkez, Eskişehir 26020 Türkiye

Eskişehir, bir öğrenci şehri olmasının yanı sıra iş seyahatleri için de yoğun olarak ziyaret edilen bir şehir olduğundan dolayı, her bütçeye ve damak zevkine uygun birbirinden özel restoranlara ev sahipliği yapmaktadır. Farklı damak zevklerine uygun yüzlerce restoran arasından sizler için seçtiğimiz 6 tanesinin yanı sıra en özel lezzetleri ve şehrin gezilecek saklı kalmış cennetlerini https://eskisehir.ktb.gov.tr/ sayfasından da keşfedebilirsiniz.

restorantlar.png

Güne En Mutlu Başlangıçlara Ev Sahipliği Yapan Eskişehir’in En Güzel Kahvaltı Mekanları

Doyuran Kahvaltı Salonu Eskişehir’in en meşhur kahvaltı durağıdır. Söğüş salatası, sucuklu veya pastırmalı yumurtası ve bal – kaymağı tüm deneyenlerden tam not almaktadır. İki kişi ortalama fiyatlar 45 TL – 65 TL arasındadır.

Adres: İstiklal, Demirciler Sk. No:7/C, 26010 Odunpazarı/Eskişehir

Kahv6 Porsuk Çayı kenarında Eskişehir’in popüler noktası Adalar mevkiinde konuklarını ağırlamaktadır. Serpme kahvaltısının yanı sıra vakti olmayan konuklarına pratik seçenekler de sunmaktadır. Kişi başı fiyatlar 25 TL – 35 TL arasındadır.

Adres: Hoşnudiye, Porsuk Bulvarı Tema Vakfı Sk No:22, 26000 Eskişehir Merkez/Eskişehir

Biber yöresel köy kahvaltısı ile misafirlerinin beğenisini kazanan bir işletmedir. Diyarbakır örgü peynirinden Afyon kaymağına, Konya tahininden Kars kaşarına kadar tüm Türkiye’nin en özel lezzetleri ile güne başlamak için tercih edebilirsiniz. Kişi başı fiyatlar 35 TL – 50 TL arasındadır.

Adres: Yenibağlar, Eti Cd. No: 35/B, 26170 Tepebaşı/Eskişehir

Hot’n Fun konuklarına zengin seçenekleri ve farklı sunumları ile alışılagelmişin dışında bir kahvaltı deneyimi sunmaktadır. Kişi başı fiyatlar 25 TL – 30 TL arasındadır.

Adres: İstiklal, Adalar Sk. D:No: 4/A, 26000 Odunpazarı/Eskişehir

Müze De Cafe fonda Fransız müzikleri eşliğinde uzun ve keyifli bir kahvaltı için tercih edebileceğiniz bir işletmedir. Serpme kahvaltı hizmeti sunan restoranda tek kişilik ve iki kişilik kahvaltı seçenekleri sunulmaktadır. Fiyat ortalaması 32 TL – 58 TL arasındadır.

Adres: Akarbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı, Müze Sk. No:64 D:Z1, 26020 Odunpazarı/Eskişehir

Kasr-ı Nur tarihi bir konakta, güne zaman yolculuğu ile başlamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. Serpme kahvaltı hizmeti verilen işletmede kişi başı fiyatlar 30 TL – 45 TL arasındadır.

Adres: Paşa, Koca Müftü Sk. No:6, 26000 Odunpazarı/Eskişehir

kahvalti-mekanlari.png

 

 

 

Bu haber toplam 7063 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum