TÜZÜN, MECLİSİ YÖNETTİ

TÜZÜN, MECLİSİ YÖNETTİ

TBMM Başkan Vekilliğine seçilen CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, 28 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen torba yasa görüşmeleri ile gündem dışı konuşmaların yer aldığı oturumu yönetti. Göreve seçilmesinin ardından ilk kez bir oturuma başkanlık eden Tüzün tebrikleri kabul etti. 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, oturum başlamadan önce yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Göreve seçilmesinde destek olan milletvekillerine ve TBMM'de bulunmasını sağlayan Bileciklilere teşekkür eden Milletvekili Tüzün, şunları kaydetti:

1-422.jpg

"Saygıdeğer Milletvekilleri, hepimizin malumu olduğu üzere ülkemizin yer aldığı coğrafya, dünyanın en zor coğrafyası. Ülkemiz, sırf bu konumu nedeniyle tarihin her döneminde türkü zorluklarla baş etmek zorunda kalmıştır. Her defasında bu zorlukların üstesinden gelmiştir. Bizim meclisimiz, yeryüzünde eşi benzeri olmayan Gazi unvanlı yüce bir meclistir. Bu ruhunu hiçbir zaman kaybetmemiştir. Bizim meclisimiz, İstiklal Savaşımızın destanıdır. Millet egemenliğinin vücut bulmuş halidir. Milli iradenin merkezidir. Demokrasinin kalbidir. Bizim büyük onurumuz, bütün mazlum milletlerin de umut ışığı, yol göstericisi büyük devlet adamı, eşsiz önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün 1921’de söylediği gibi, “Millet ve memleket adına ve hesabına tek başvurulacak yer, yüksek meclistir.  Bu yasal hakkı, bu milli hakkı, bu doğal hakkı hiçbir sebep ve bahaneyle ve hiçbir düşünceyle, hiçbir kimseye ve hiçbir kuruma terk edemeyiz.  “ Gerçekten de hiç kimsenin, hiçbir makam ve kurumun gücü, bu büyük milletin meclisinin gücünden üstün değildir. Aksini kabul etmek, kendimizi, varlığımızı inkar etmek anlamına gelecektir.

Sayın Milletvekilleri, Türkiye’nin ve meclisimizin önünde acil çözüm bekleyen önemli sorunlar var. Ne yazık ki içte ve dışta, adalette, hukukta, eğitimde, sağlıkta, tarımda, turizm ve sanayide kısacası ekonomide çok ağır sorunlarla karşı karşıyayız ama eminim bu yüce meclisin kudreti el ele vererek her türlü zorluğun üstesinden gelmeye yetecektir. Tıpkı doğrudan ülkemizin bütünlüğünün, bağımsızlığının hedef alındığı 15 Temmuz ihanetini bertaraf etmekte olduğu gibi büyük şairimiz Nazım’ın Kuvayi Milliye destanında söylediği gibi, “Ateşi ve ihaneti gördük. Dayandık, dayanmaktayız.”

Sevgili arkadaşlar, yüce meclisin saygınlığı her şeyin üzerindedir. Bu saygınlığın korunması  hepimizin ortak sorumluluğudur. Unutmayalım ki meclisteki tavırlarımızla, sözlerimizle, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize, çocuklarımıza rol model olmalıyız. Söz, kalpten çıkarsa kalbe kadar girer, dilden çıkarsa kulağı aşmaz.  Yeri gelmişken istişare ve birlikte çalışmanın önemine de değinmek istiyorum. Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan  başkalarının da aklını kullanır. Önemli olan , bugün ülkemiz için birlikte, daha iyi, daha güzel  neler yapabiliriz sorusunu her gün kendimize sormak olmalıdır. Bugüne kadar milletçe birçok şeyi başardığımız gibi bundan sonra da başaracağımızın inancı ve kararlılığına sahip olmalıyız. Ben de bu onurlu görevi yerine getirirken, anayasamıza, iç tüzüğümüze, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerine bağlı kalacağıma, tarafsızlık ve adalet içinde davranacağımı belirtmek isterim. Evet, tarafsız olacağım. Evet, herkese eşit mesafede olacağım. Ancak ayrılmayacağım ilkeler, Atatürk ilkeleri olacak. Demokratik, laik Cumhuriyet olacak. İnsan hakları olacak. Düşünce özgürlüğü olacak. Söz söyleme hakkına saygı olacak.

2-424.jpg

Sevgili arkadaşlarım, bu göreve temel güvencem siz değerli Milletvekilleri olacaksınız. Beni, bu görevi seçen öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi grubundaki arkadaşlarıma, Genel Kurul’da bulunup oy veren siz değerli Milletvekillerimize ve elbette bana mecliste kendilerini temsil etme onurunu veren Bilecik halkına içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu dönemde yapacağımız hizmetlerin yasama ve denetim çalışmalarımızın milletimize hayırlı olmasını , huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum