TÜZÜN, TRT HABER'E KONUK OLDU

TÜZÜN, TRT HABER'E KONUK OLDU

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Meclis’in yeni yasama yılı başlangıcında Meclis bahçesinden canlı yayın yapan TRT Haber’e konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Konuşmasına, 1 Ekim’in aynı zamanda “Yaşlılar Günü” olduğunu hatırlatarak başlayan ve büyüklere gereken saygının gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Tüzün, 15 Temmuz darbe girişimini bütün partilerin ve halkın elbirliğiyle püskürttüğünü belirtti. Tüzün, “15 Temmuz sayfası artık kapanmalı. Elbette yaraların sarılması için bir sürece ihtiyaç var. Şimdi Meclis yeniden çalışma başlıyor. Sorunlarımız ağır, hepimize büyük görevler düşüyor. Sorunlar OHAL kararnameleriyle çözülemez. Meclis çalışmalarıdır ve bunları gerekirse yasa çıkararak düzeltmeli ve çözümü Meclis bulmalıdır. Darbe girişiminde bulunanlar elbette cezalandırılmalı ama çok sayıda mağdur yaratıldı. Aralarında içler acısı durumunda bulunan insanlar var” dedi.

Türkiye’nin gündeminde OHAL kararnameleri ve yeni anayasaya bulunduğunu belirten Tüzün, partilerin üzerinde uzlaştığı anayasa değişikliğine destek vereceklerini söyledi. Tüzün, terör sorununa değindikten sonra özellikle Bilecik’te ve tüm ülkede yurt sorunu bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu sorunları yok sayarak, görmezlikten gelerek Lozan tartışması gibi konularla gündemi değiştirmeye çalışmak yanlıştır. Lozan’ı tartışmak, Sakarya’da, Dumlupınar’da İnönü’de, Metristepe’de bu ülke için şehit olanlara haksızlık yapmak demektir. Lozan’ı tartışmak kendini inkar demektir. Bugün biz milletvekili olarak görev yapıyorsak, Sayın Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığı yapıyorsa Lozan seyisindedir” diye konuştu.

Tüzün, Yenikapı ruhuna en büyük zararı Cumhurbaşkanı’nın muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmayla verdiğini belirterek şöyle devam etti:

“Türkiye’nin OHAL’den normale dönmesi lazım. Büyük Meclis’e girerken utandım. Alınan güvenlik önlemleri utanç verici. Neden bu noktaya geldi. Normalleşmeyi sağlayacak olan yer Meclis’tir. Partiler Cumhurbaşkanı’na bağlı kalmamalı. İktidar mensupları kendi düşüncelerini özgür biçimde ifade edemiyor, inanmadığı halde Cumhurbaşkanı7nın konuşmalarını desteklemek zorunda kalıyor. İki gün önce bu açıklamalar yapılmasaydı bugün Meclis’in açılışında tüm milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nı saygıyla karşılayacaktı.”

Tüzün, Irak ve Suriye’ye asker gönderme tezkeresinin de görüşüleceğini anımsatarak, Bilecik Milletvekili olarak destekleyeceğini söyledi.

Tüzün, Meclis tatile girmeden önce kurulmasına karar verilen darbeleri araştırma komisyonunun henüz çalışmaya başlamamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, F-16’lara Ankara üzerinde uçma ve bombalama emrinin kimler tarafından verildiğinin gizlenmemesi, açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum