TÜZÜN’DEN MEMUR MAAŞ ZAMMINA TEPKİ

TÜZÜN’DEN MEMUR MAAŞ ZAMMINA TEPKİ

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, memur maaş zammı ile milyonlarca kamu çalışanı ve emeklinin açlık ve sefalete mahkum edildiğini öne sürerek, “Gençlerimize en az dört çocuk yap, beş çocuk yap” diye akıl verenler sıra maaş zammına gelince yüzde 5 zammı bile çok görmekte, memurun çocuklarına nasıl bakacağını hiç düşünmemektedir” dedi.

Tüzün, iki yıl için belirlenen memur maaş zammına ser tepki gösterdi. Tüzün yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Saray, hükümet ve yandaş sendika arasında yapılan sözde pazarlıkla belirlenen memur maaş zam aldatmacası ile milyonlarca kamu çalışanı ve emeklimiz bir kez daha açlık, yokluk, yoksulluk ve sefalete mahkum edilmiştir.

Açıkladığı taban fiyatlarla çiftçimizin alın terini, emeğini yok sayan, olağanüstü hal kararnameleriyle işçimizin hakkını almasını engelleyen iktidar, kamu emekçilerine simit parası kadar bir zammı bile çok görmüştür.

Bu zam oranı, geçmişin enflasyon kaybını bile karşılamamaktadır.

Milletin dişinden tırnağından artırıp ödemeye çalıştığı vergiler, deli dumrul köprüleriyle, yolsuzluk ve suiistimallerle, davet usulü ihalelerle millete küfreden yandaş müteahhitlere peşkeş çelişirken, milyonlarca memurumuz, emeklimiz yoksulluk sınırının altında yaşamaya zorlanmaktadır.

Gençlerimize “En az üç, dört çocuk yap, beş çocuk yap” diye akıl verenler sıra maaş zammına gelince yüzde 5 zammı bile çok görmekte, memurun çocuklarına nasıl bakacağını hiç düşünmemektedir.

Hükümetin, yandaş sarı sendika ile anlaşarak milyonlarca vatandaşımızla dalga geçer gibi yaptığı bu zam çöküşün net bir yansımasıdır.”

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum