ÜCRETSİZ KANSER TARAMALARI YAPILACAK

ÜCRETSİZ KANSER TARAMALARI YAPILACAK

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, Bilecik ile Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlıkları (TSO) arasında ''Kanser tarama'' işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında fabrika ve işletmelerde çalışanların yaş grubuna göre kanser taramalarının ücretsiz yapılacağı bildirildi.

Vali Bilal Şentürk, İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin, Bilecik TSO Şükrü Keskin ve Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent'in hazır bulunduğu imza töreninde, kanserin günümüzün önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve gündemdeki yerini koruduğunu belirtti.  

Sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada olan kanserin iş gücünde ve ülke ekonomisinde ağır kayıplara neden olduğunu ifade eden Vali Şentürk, ''Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması, toplum bilincinin geliştirilmesi ve kanser taramaları, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Ülkemizde de Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği üç kanser türünde tarama yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından tarama testleri ile erken evrede tanısı mümkün olan ''Meme, rahim ağzı ve kolorektal'' kanseri türünde ücretsiz olarak  kanser tarama programı yürütülmektedir.'' dedi.  

Vali Şentürk, çalışan kişilerin kanser taramalarına ulaşılabilirliğini artırmak ve hizmet sunumu sırasında işyerlerinde iş işleyişini aksatmadan kanser tarama programlarını gerçekleştirmek için valilik himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Bilecik ve Bozüyük TSO arasında kanser tarama işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydetti.  

Protokol kapsamında fabrika ve işletmelerde çalışanların yaş grubuna göre kanser taramalarının ücretsiz yapılacağı bildirildi.

ucretsiz-kanser-taramalari-yapilacak2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.